Ірпінські дитсадочки працюватимуть по вихідних

В Ірпінських дитсадках формуються у групи вихідного дня. Дана форма організації забезпечення дошкільною освітою є актуальною в нашому місті, адже більшість батьків у ці дні зайнята.

Педагоги знайдуть індивідуальний підхід до кожної дитини, допоможуть налагодити дружні стосунки в дитячому колективі, дадуть можливість самовиражатися та розвиватися відповідно до індивідуальних особливостей та рівня розвитку, діти матимуть можливість отримати досвід спілкування з однолітками і навики соціальної адаптації серед інших дітей, що допоможе в майбутньому швидше і легше адаптуватися в дитячому колективі.

Пропонується така організація життєдіяльності дітей з використанням сучасних інноваційних технологій:

Інтелектуально-мовленнєвий розвиток (методика Н. Гавриш використання коректурних таблиць). Технологія покликана допомогти дітям усвідомити системність, цілісність реально мінливого світу, підвести до елементарного розуміння загальних законів буття, про взаємозв’язок усього суттєвого. Максимально реалізувати пізнавальну активність дітей під час дослідницької роботи та сприяти формуванню компетентності, активності, ініціативності, креативності, самостійності. 

Розвиток творчої уяви у дітей (методика Л. Фесюкової). Це оригінальна методика роботи з казкою з використанням нетрадиційного підходу до навчання. Нетрадиційно – це означає навчити дітей оригінально, незвично, по-своєму не тільки сприймати зміст казки, але й творчо перетворювати хід подій, придумувати різні закінчення, вводити непередбачувані ситуації, змішувати декілька сюжетів в один… У своїй методиці Л. Фесюкова широко використовує методи ТРВЗ.

Логіко-математичний розвиток (логічні блоки Дьєнеша, Палички Кюізенера). Ігри з блоками Дьєнеша наочній знайомлять дітей з формою, кольором та розміром об’єкту, з елементарними математичними уявленнями. Палички Кюізенера допоможуть подати складні абстрактні математичні поняття у доступній дітям формі, оволодіти способами дій, необхідних для виникнення у дітей елементарних математичних уявлень. Вправи з цим матеріалом розвивають у дітей логічне та аналітичне мислення (аналіз, порівняння, класифікацію, узагальнення), творче мислення, а також пам’ять, увагу, уяву.

Використання оздоровчих технологій терапевтичного спрямування, до яких відносяться: арт-терапія, піскова терапія, казкотерапія, ігрова терапія, сміхотерапія; музична терапія тощо.

Групи вихідного дня формуються в дошкільних навчальних закладах:

№1 “Лісова пісня” (вул. Ярославська, 7; тел.: 54-648),

№6 “Радість” (вул. Миру, 1-а; тел.: 63-138),

№4 “Казка” (пр. Героїв, 1; тел.: 92-653),

№17 “Веселка” (смт Гостомель, вул. Рекунова, 3-б; тел.: 31-668),

№24 “Світлячок” (смт Коцюбинське, вул. Пономарьова, 20; тел.: 72-653).

Вартість перебування дитини в групі вихідного дня – 250 грн на місяць.

Джерело : Ірпінь цікавий

Bookmark the permalink.

Comments are closed.