В Ірпені перейменували вулиці: чи потрібно мешканцям та підприємцям міняти документи (відео)

22 червня на сесії Ірпінської міської ради ухвалили рішення про перейменування 29-ти вулиць та провулків Ірпеня. Сьогодні Ірпінський міський голова Олександр Маркушин підписав його, а отже документ набув чинності. Журналісти ITV поцікавилися у керівниці юридичного відділу міськради Оксани Залужняк, чи потрібно у зв’язку з цим міняти документи мешканцям перейменованих вулиць та підприємцям, які там працюють.

За словами Оксани Залужняк, мешканцям перейменованих вулиць не варто ні про що турбуватися, адже у таких випадках чинним законодавством України не передбачено обов’язкове внесення змін до особистих документів.

«Це лише за бажанням. Якщо людина бажає внести зміни в реєстрацію місця проживання або, наприклад,  в документи щодо права власності, вона може це зробити. Цей процес може тривати поступово. Наприклад, якщо людина буде міняти фото в паспорті, вона може сказати в міграційній службі про зміну назви вулиці і попросити внести зміни», — роз’яснила начальниця юридичного відділу.

Вона наголошує, що своїм рішенням міська рада також зобов’язала відділ містобудування та архітектури повідомити інформаційний центр Міністерства юстиції України про перейменування вулиць та провулків в Ірпені, і ця інформація має бути внесена в загальний реєстр. У випадку, якщо ж, наприклад, на момент купівлі-продажу нерухомості чи земельної ділянки оновлених даних ще не буде в єдиній базі, потрібно прийти до Ірпінської міської ради.

«Потрібно в міськраді у відділі містобудування та архітектури взяти довідку про те, що змінилася назва вулиці або в апараті Ірпінської міської ради копію рішення про зміну назв вулиць. Цього буде достатньо і для нотаріуса і для державного реєстратора», — пояснила Оксана Залужняк.

Що ж до юридичних осіб, то в законодавстві передбачено, що перейменування вулиці, де зареєстрована юрособа є зміною місцезнаходження юридичної особи. Тому юридична особа має звернутися до органу державної реєстрації, повинна внести зміни у свій статут, виготовити нову печатку із новою адресою.

«Все це можна зробити спокійно, безпроблемно. За цю процедуру від органу держреєстрації не передбачено жодного адміністративного збору. Більше того, законодавець не виставив жодних термінів, це можна зробити поступово», — додала Залужняк.

Нижче можна ознайомитися із переліком перейменованих вулиць.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.