В Ірпені облаштовують ще одну зону відпочинку

Близько десяти одиниць різногабаритної техніки, понад два десятки робітників. Так активно в Ірпені розпочали облаштовувати ще одну зелену зону відпочинку. Цього разу – сучасний сквер, площею майже один гектарна розі вулиць Мечникова та Джерельної. Матусі з дітьми такій новині радіють і вже з нетерпінням чекають, коли зможуть тут прогулюватися.

Люди із цікавістю спостерігають зі своїх вікон, як змінюється територія. Адже раніше цей шматок землі був у приватній власності. А минулого року місто викупило ділянку спеціально під зону відпочинку. 

«Люди хотіли, щоб цю приватну ділянку ми викупили для потреб міста. Депутатський корпус підтримав цю ініціативу, і ми на сесії виділили кошти. Потім викупили, і зараз це вже міська територія. На наступний сесії ми вже її перводимо в рекреацію, під сквер», – розповів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Зараз тут очищають старі віковічні дуби від сухих гілок, готують основу під доріжки, на яких діти зможуть кататися на роликах, скейтах, самокатах. Територію ще більше озеленять. Посіють газонну траву, посадять кущі. У сквері встановлять лавочки, повісять гамаки, зроблять сучасне освітлення. Вздовж дороги прокладуть тротуарну доріжку і встановлять паркан. Оновлена зона відпочинку матиме назву сквер Матері. 

Усі будівельні роботи та благоустрій скверу Матері планують завершити до Дня Незалежності.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.