Генплан Ірпеня є законним, – рішення апеляційного суду

dee7ab9-rishennia-sudu2

Учора, 21 липня, Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволені позову про скасування оновленого генерального плану Ірпеня, чим вкотре підтвердив його законність. Про повідомляє Інформаційне агентство ITV з посиланням на комертар адвоката Руслан Савенко.

«Рішенням Шостого апеляційного адміністративного суду підтверджено законність оновленого Генерального плану Ірпеня та спростовано будь-які подальші маніпуляції цим питанням. Я та мої колеги-адвокати спільно з юридичним відділом Ірпінської міської ради захистили в судах позиції громади Ірпеня. Рішення усіх судів на користь територіальної громади. Відповідно, опоненти поповнили державний бюджет судовими зборами. Новий генеральний план Ірпеня – законний, і це вкотре своїм рішенням підтвердив суд. Вимога щодо скасування рішення Ірпінської міської ради про затвердження генплану не задоволена”, – заявив Савенко.

Нагадаємо, оновлений генплан Ірпеня був прийнятий два роки тому – 19 грудня 2018 року. Сьогодні саме цим документом користуються в Ірпінській міській раді при видачі будь-якої містобудівної документації.

Як відомо, що раніше Київський окружний адміністративний суд відмовив громадянину Олексію Зіневичу в задоволенні його позову до Ірпінської міської ради, в якому він просив визнати громадські слухання «Оновлення генерального плану м. Ірпінь», проведені 30 листопада 2018 р., такими, що не відбулися. 

Перед цим Київський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні аналогічного адміністративного позову громадянину Сергію Гапону (юрист Зіневаича), вирішивши, що громадські слухання щодо оновлення генплану Ірпеня відбулися в передбаченому законом порядку. Також Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу Гапона на це рішення та підтвердив, що слухання були проведені відповідно до законодавства.

Таким чином, Зіневич та команда його юристів вчергове нищівно програла в судах Ірпінській міській раді.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.