В Ірпені обговорили інвентаризацію зелених насаджень (відео)

Володимир Тарасенко, начальник відділу інспектування зелених насаджень КП «Управління благоустрою міста»:

«Береться спеціальний цвяшок, вставляємо у молоточок. Тут одна бірочка вже є. Підходимо до дерева і на висоті  два з половиною метра  забиваємо і залишається разом із цвяшком цей номер».

За допомогою ось такого приладу в Ірпені чіпуватимуть дерева. Щоб обговорити як в громаді інвентаризуватимуть зелені насадження, Управління  благоустрою міста запросило на зустріч небайдужих до відновлення зелених зон. Ті, що відгукнулися, помістилися ось за таким невеличким столом.

Катерина Пасюк, начальниця КП «Управління благоустрою міста»:

«Ми хочемо почути громаду. Ми працюємо для громади і готові разом з громадою працювати в напрямку збереження і відновлення зелених зон».

На цій зустрічі обговорили як має працювати новостворена комісія з інвентаризації зелених насаджень, як з мінімальними затратами утримувати та зберігати зелені зони тощо.

Наталія Василенко, членкиня ГО «Український екологічний клуб «Зелена хвиля»:

«Дерев у нас наразі багато, на щастя. Дуже багато старовікових дерев. Тому роботи дуже багато і тут важливо, щоб брали участь люди, які будуть робити цю дуже нелегку і довгу роботу».

Катерина Пасюк, начальниця КП «Управління благоустрою міста»:

«Робота комісії полягає не лише в тому, щоб порахувати і причепити бірочку. А ще й подивитися на стан дерева. Буде створений протокол – це дерево потрібно лікувати чи потрібно видаляти. Чи воно хороше і здорове».

Учасники зустрічі зауважили також, що інвентаризація сприятиме оптимізації витрат на зелені зони.

Тамара Буренко, депутатка Ірпінської міської ради

«Дуже важливо, що нарешті ми порахуємо наші дерева. Коли буде інвентаризований кожен об’єкт, сквер, парк, територія школи , будь-що, тоді ми будемо розуміти скільки нам коштів потрібно на усі зелені насадження і буде знято дуже багато питань».

В Управлінні благоустрою зазначають, інвентаризація дерев має стати першим кроком до створення електронного реєстру зелених насаджень громади.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.