В Ірпені обговорювали шляхи удосконалення податкової системи України (відео)

Фіскальна політика держави в умовах євроінтеграції має змінюватися. На цьому наголошували учасники науково-практичної конференції, яка відбулася у Державному податковому університеті. Провідні експерти в галузі фінансів та права, науковці і практики різних напрямків податкової сфери обговорили можливі шляхи удосконалення податкової системи.

Дмитро Серебрянський, в.о. ректора Державного податкового університету:

«В Україні повинні бути різні сценарії, які передбачають у випадку обмеження зовнішнього фінансування, обмеження надання грантової допомоги сформувати певні запасні резервні можливості для того, щоб можна було стабілізувати фіскальну, монетарну складову у нашій країні».

Учасники конференції порушили також тему змін у роботі митної служби.  Говорили про активізацію Бюро економічної безпеки та про те, як підвищити рівень добровільної сплати податків. Серед нових  інструментів, які мають спростити процес перевірки платників, наголошували на запровадженні електронного аудиту.

Тетяна Доценко, директорка Департаменту податкового аудиту Державної податкової служби України:

«Цей продукт сьогодні вже у стадії розробки технічного завдання. Є технічні вимоги, які погоджені з Міністерством фінансів. І з січня 24 року – це вже буде розробка самого державного забезпечення. Це заплановано з 25 року для великих платників податків під час перевірки. Це буде перший етап введення Е-аудиту».

До участі в конференції долучилися онлайн і міжнародні фахівці з понад 10 країн. Серед них Польща, Німеччина, Литва, Молдова, Естонія, Грузія.

Захарій Варналій, професор кафедри фінансів Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка:

«Світовий досвід завжди треба вивчати, використовувати й імплементувати. Але в жодному разі не брати досвід конкретної країни. Використовуючи елементи досвіду, ми повинні удосконалити і робити сучасну податкову систему, яка не тільки наповнює бюджет, а й сприяє розвитку самого бізнесу».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.