В Ірпені обговорили функціонування ТОВ ВНГ “Стандарт” без дозволу на викиди в атмосферу

20 жовтня в Ірпені відбулися громадські обговорення функціонування ТОВ ВНГ “Стандарт” без дозволу на викиди в атмосферу. Зазначене підприємство унеможливлює проживання жителів у районі меблевої фабрики, що зафіксовано численними скаргами ірпінців. Джерелами утворення забруднюючих речовин є склад тирси, лінія виробництва брикетів, торцювальний верстат, печі опалення. А дим, чад, сморід і пилюка стоять стовпом вже котрий місяць.

“Викиди даної речовини є дуже їдкі та призводять до раку легенів, особлива небезпека становить для дітей. Слід зазначити, що ТОВ ВНГ “Стандарт” не має офіційного дозволу для роботи та порушує чинне законодавство України щодо екоголії довкілля, і зокрема Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів від 24.07.96 року №379/1404, де установи з даним видом господарської діяльності повинні розміщуватися відносно житлових об’єктів на відстані 500-1000 м. У даному випадку в 10 м. від виробництва знаходяться: масив житлових будинків, міський пляж, Будинок творчості письменників, протікає річка Ірпінь”, ̶  зазначив громадський інспектор.

Саме підприємство зареєстроване в Києві, а не в Ірпені. А виробництво  ̶   це робочі місця та податки.

Зворотнього зв’язку  від представника ТОВ ВНГ “Стандарт” не було отримано. Проте було зафіксовано лист, у котрому він зазначив, що мав замало часу аби підготуватись.

Громадське обговорення щодо зазначеної проблеми завершилося прийняттям  рішень для написання протоколу, який буде оформлений протягом трьох днів і офіційно оприлюднений на сесії Ірпінської міської ради, яка відбудеться 26 жовтня о 10.00. Також обурена громада чекає від підприємства коментарів.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.