В Ірпені на вулиці Северинівській почали відновлювати ще один багатоповерховий будинок (відео)

Анна, мешканка Ірпеня:

«Я повернулася в кінці травня. Ну тут все зруйноване було. Зараз нам відновлюють будинок, ми задоволені».

Будинок відновлюють за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Він формується із арештованого майна росіян, яке перебуває за кордоном, і прибутку Нацбанку України.

На цей об’єкт із Фонду виділили близько 60 мільйонів гривень. Хід виконання робіт щодня контролюють інженер технагляду та начальник управління інфраструктурного розвитку Ірпінської міської ради Сергій Канюра.

Сергій Канюра, начальник управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства ІМР:

«У даному будинку передбачено утеплення фасадів, протиаварійні заходи. Зокрема, тут по спеціальній технології будуть здійснюватися роботи з демонтажу пошкоджених та зруйнованих плит, перекриття та також відповідно їх монтаж».

Олександр Матвійчук, інженер технічного нагляду:

«Заточені на те, щоб виконувати згідно державних будівельних норм, настанов і всього іншого: нормативної документації, проєктної документації. Воно ж повинно відповідати проєкту. За цим і слідкуємо».

Разом із цим будинком за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії в Ірпені наразі відновлюються ще близько 25 об’єктів. Сергій Канюра зазначає – проєктів на відновлення подавали значно більше. Але рішення, які об’єкти із запропонованих брати на відбудову, залежить від спеціальної комісії.

Сергій Канюра, начальник управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства ІМР:

«Спеціальна комісія, Ірпінська міська рада не входить у цю комісію. Це комісія, в яку входить вище керівництво держави. І вони в рамках усіх пошкоджених об’єктів нашої держави визначають пріоритетність об’єктів, які мають фінансуватися у першу чергу, а які в другу».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.