В Ірпені будинки, які обслуговує УЖКГ, зобов’язані визначитись з управителем до 5 березня

Мешканці багатоквартирних будинків Ірпеня, які сьогодні обслуговує УЖКГ, або як за звичкою говорять – ЖЕК, повинні якнайшвидше визначитися з формою управління своїм будинком і вибрати управителя. Цього вимагає закон “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку” та Постанова Кабміну № 712 18-го року.

“Власники повинні створити або ОСББ, або провести збори, скласти протоколи і вибрати управлінську компанію, яка буде управляти житловим фондом”, – наголосив  заступник директора КП УЖКГ “Ірпінь” Олексій Зінкевич.

Багато ірпінців вже надали перевагу створенню ОСББ. На сьогодні їх в місті зареєстровано 223. Це найбільше на Київщині.

“ОСББ краще тим, що ми розпоряджаємось самі грошима. На початку року ми плануємо, що хочемо бачити на території чи в домі, ставимо самі суму, яку будемо витрачати на це”, – розповіла голова правління ОСББ “Єрощенка, 12-В” Вікторія Вясянович.

Для захисту інтересів ОСББ у Київській області вже створено громадське об’єднання ОСББ. Така ж організація створюється в Ірпені.

“Ми хочемо, щоб всі закони і підзаконні акти, які пишуться про ОСББ, все ж таки, щоб у керівників ОСББ питали, що їм треба, бо не завжди у КМУ є розуміння наших потреб”, – зазначив голова громадської ради керівників ОСББ Ірпеня Руслан Шевчук.

Ще одним варіантом управління можуть стати комерційні компанії, які пропонують індивідуальний підхід до кожного будинку. Проте й ці компанії зазначають, що мешканцям вигідніше працювати через ОСББ.

Управителем будинку може стати звичайний ЖЕК, але визначати це мешканці повинні колективно. Треба зібрати загальні збори і обрати уповноваженого від будинку для підписання договору.

Мешканці будинку №107, що знаходиться на Соборній вже провели збори і своїм  управителем одноголосно обрали ЖЕК.

За словами уповноваженого представника будинку №107  Олександра Есаулова дуже багато в домі пенсіонерів і орендарів. Ми рахуємо, що ЖЕК цим займався, хай і займається, претензій до них не маємо.

Детальніше – в сюжеті:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.