В Ірпені буде краща бібліотека в Україні!

З кінця лютого тривають ремонтні роботи у Центральній міській бібліотеці Ірпеня. Окрім капітального ремонту, в ній планують зробити літературну кав’ярну, яка об’єднуватиме митців нашого міста. Незабаром бібліотека святкуватиме своє 70-річчя, до якого і планують урочисте відкриття.

Довідка: У 1945 році відкрили бібліотеку Києво-Святошинського району, яка одночасно була бібліотекою Ірпеня. Розмістилася вона при Будинку культури у 2-ох кімнатах площею 25м2. Перші бібліотекарі – Толпигіна К., Коваль Н., Біба Н., Мучуговська К. У 1952 році на посаду завідуючої бібліотекаря прийшла Синиціна Наталія Олександрівна, яка понад 45 років(1954-1994 рр.) працювала в ірпінській бібліотеці на посаді завідуючої, пізніше – директором. Отримала звання «Почесний громадянин» міста Ірпеня.

У 1961 році бібліотека переїхала в нове приміщення площею 75м2 у центр міста на вулицю Леніна. Пізніше був добудований читальний зал, площа бібліотеки збільшилась до 150м2. У 1965 році бібліотека перейменована в ірпінську міську бібліотеку для дорослих. У 1983 році Центральна бібліотека отримала нове приміщення, де вона є зараз, загальною площею 1300м2. Сюди ж була перенесена і центральна міська бібліотека для дітей.

У 1983 році директором бібліотеки у зв`язку з виходом Синиціною на пенсію була призначена Циганенко Олена Єгорівна. Вона з 1977 працювала в Ірпінській центральній міській бібліотеці на посаді завідуючої відділом комплектування та обробки літератури. Ось, що вона розповідає:

«Ми раді, що сьогодні так бурно розвивається Ірпінь. Наводиться порядок і краса в усьому місті. Ще більше радіємо, що і наш заклад потрапив у перелік об’єктів, які відремонтують. Тепер бібліотека, коли ми втілимо все те, що запланували, стане однією з кращих в області, а може, й в Україні!»

Контакти:
Директор: 56-5-21
Відділ обслуговування: 56-2-31
Бібліотека для дітей: 54-0-01
Сторінка Центральної міської бібліотеки у Facebook – https://www.facebook.com/biblioteka.irpin

Bookmark the permalink.

Comments are closed.