Уряд відкрив пункти пропуску в аеропортах України і дозволив в’їзд іноземцям деяких країн

12 червня на позачерговому засіданні Уряду прийнято рішення про відновлення роботи пунктів пропуску та пунктів контролю в аеропортах України, а також про забезпечення можливості перетину кордону іноземними громадянами.

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

“Продовжуємо поступово відновлювати нашу авіацію. Сьогодні Уряд своїм рішенням відкрив пункти пропуску в аеропортах України та дозволив в’їзд для іноземців, які не є громадянами країн зі значним поширенням COVID-19 і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів. Ці зміни дадуть змогу відновити роботу підприємств авіаційного транспорту і налагодити міжнародне повітряне сполучення”, – зазначив Міністр.

За його словами, таке рішення є очікуваним та невід’ємно пов’язаним із відновленням міжнародного регулярного пасажирського авіасполучення в Україні з 15 червня.

“Прерогатива у відкритті кордонів залишатиметься для країн з розвиненим туристичним напрямом і сприятливою епідеміологічною ситуацією. Ми поступово відкриваємо небо, але безпека та захист наших громадян залишаються в пріоритеті”, – додав Владислав Криклій.

Перелік країн, громадянам яких дозволено в’їзд, а також точні критерії, за якими буде оцінюватися “значне поширенням COVID-19” міністр не уточнив. Як з’явиться детальна інформація – статтю оновимо.

Які країни готові приймати українців?

Також Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, у які країни зможуть полетіти українці після відновлення авіасполучення.

З 15 червня готові приймати українців:

  •  Албанія, США – без обмежень на кордоні;
  •  Велика Британія – з дотриманням карантину 14 днів;
  •  Туреччина – без обмежень на кордоні та тестуванням по прибуттю.

З 27 червня:

  •  Туніс – з тестуванням по прибуттю;

Буде розглянута можливість відкриття кордонів після покращення епідемічної ситуації в Україні:

  •  Кіпр, Чорногорія, Грузія, Греція – з 1 липня.

Нагадаємо, що країни ЄС відкриють зовнішні кордони не раніше липня. З 1 липня обмеження знімуть для громадян країн, де епідемічна ситуація схожа або краща, ніж у ЄС. Відповідний список повинні будуть погодити країни-члени. Для України рішення ще не ухвалене. Воно буде залежати, зокрема, від розвитку епідемічної ситуації.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.