Постанова про приєднання Коцюбинського до Києва є актиконституційною, – Даніш

Постанова Верховної Ради України про приєднання Коцюбинського до Києва є незаконною і антиконституційною. Примусово приєднати Коцюбинське до Києва без жодних погоджень Верховна Рада не може. Про це заявив виконуючий обов’язки селищного голови Сергій Даніш на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Роз’яснюю щодо постанови, про яку пише відома у Коцюбинському журналістка, а насправді лобістка інтересів столичних забудовників, Ірина Федорів. Цей документ на 100% є незаконним і антиконституційним. Відповідно до чинного законодавства зміна меж Києва має погоджуватися з Коцюбинською селищною радою, Ірпінською міською радою, Київською обласною радою , а жодного погодження на поглинання селища столицею з цими радами немає! І це ми пояснювали вже багато разів. Примусово приєднати Коцюбинське до Києва без жодних погоджень Верховна Рада не має повноважень!”, – розповів Даніш.

Як відомо, ще у 2016 році вже було прийняте одне незаконне рішення щодо розпуску Коцюбинської селищної ради і Верховний суд України підтвердив його антиконституційність. 

Крім того, Кабінет Міністрів погодив Перспективний план формування територій Київської області, де Коцюбинське визначено окремою територіальною громадою. Саме такий статус Коцюбинського підтримали народні депутати з підкомітету Верховної Ради з питань адміністративно-територіального устрою та, зокрема, голова комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, народний депутат Андрій Клочко. 

“Хочу наголосити спеціально для наших псевдоактивістів, Коцюбинська громада є спроможною і перспективною! Прогнозований бюджет селища – понад 80 млн грн. Математика проста – 32 мільйони теперішній бюджет Коцюбинського + 33 млн грн ПДФО, яке тепер залишатиметься тут, а не йтиме в Ірпінь + приблизно 16 млн грн оренда землі (ставка буде піднята, оскільки сьогодні є найнижчою в області). І це лише власні надходження. Ми не говоримо про держсубвенції та інвестпроекти! Щонайменше 40 млн грн у нас буде бюджет розвитку. Тому не вводьте людей в оману! А ще покажіть якийсь мікрорайон Києва, який би щорічно на розвиток отримував 40 мільйонів! Такого немає!!! Тому раджу не займатися популізмом! А народних депутатів прошу не вірити маніпуляціям цих людей і приймати лише законні та конституційні рішення!”, – додав Сергій Даніш.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.