Українцям рекомендують утриматися від поїздок до країн, найбільш уражених коронавірусом

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до країн або окремих територій держав, найбільш уражених коронавірусом COVID-19. 

Про це йдеться у рекомендаціях зовнішньополітичного відомства, розміщених на сайті консульської служби МЗС.

“У зв’язку із стрімким поширенням у світі захворювання, викликаного новим типом коронавірусу COVID-19, МЗС рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до країн або окремих територій держав, найбільш уражених вірусом”, – йдеться в рекомендаціях.

У міністерстві наголошують, що українцям, які продовжують перебувати у країнах, де зареєстровано випадки інфікування COVID-19, необхідно виявляти підвищену увагу і обережність, дотримуватися та виконувати вимоги місцевих органів влади, уникати відвідання уражених вірусом регіонів.

МЗС також закликає громадян України повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої дипломатичної установи України, а також зареєструватися на веб-ресурсі “Друг” і стежити за рекомендаціями щодо ситуації в окремих країнах, розміщених на сайті відомства.

“У разі потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю і здоров’ю, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до найближчої дипломатичної установи України або на цілодобову “гарячу лінію” МЗС України: +38 044 238 16 57, адреса електронної пошти: [email protected]”, – повідомили у МЗС.

Джерело: УНІАН

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.