У Приірпінні відзначатимуть Шевченківські дні

Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні – 9 і 10 березня, які припадають на роковини народження і смерті Тараса Шевченка. Цього року відзначатимуть 206 річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка та 159 річницю від дня його смерті.

У Шевченківські днів в Ірпені та Приірпінні відбудеться низка заходів, зокрема:

До 15 березня у Центрі культури “Уваровський дім” (смт Ворзель) –  виставка вишитих картин І.Рябчука “Вишитий Кобзар”; виставка одного експонату: факсимільне видання (1993) офортів “Альбом офортів Т. Шевченка “Мальовнича Україна” 1844 року; виставка репродукцій живопису і графіки Т. Шевченка.

10 березня о 12:00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку на Центральній площі Ірпеня планується мітинг з вшанування пам’яті Великого Кобзаря.

Цього ж дня о 17:00 в актовій залі КЗ “Ірпінська дитяча школа мистецтв ім. Михайла Вериківського” відбудеться захід “Шевченко і музика. Минуле і сучасне”. А в Центральній міській бібліотеці для дорослих – літературно-мистецьке свято “Вінок шани Кобзарю”.

10 березня у Ворзельському філіалі центральної бібліотеки проходитимуть Шевченківські читання “З Шевченком у серці”. Також тут 10 – 14 березня експонується виставка книг лауреатів премії імені Т.Г. Шевченка “Письменники – лауреати Шевченківської премії”.

У Коцюбинському філіалі центральної бібліотеки відбудеться:

10 березня – літературно-мистецька година “Поезія та живопис у житті і творчості співця вільної України”;

10 – 14 березня – виставка-портрет “Пророк свого народу”;

11 березня – поетичний марафон “Думи Кобзаря живуть між нами”; “Шевченкове слово” (захід-конкурс на кращого читця поезії Шевченка).

Також цього року активно долучаються до відзначення Шевченківських днів публічні шкільні бібліотеки, де відбуваються різноманітні заходи, виставки, презентації для учнівської молоді.

Джерело: Ірпінська міська рада

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.