У Києві обговорили перспективи розвитку Боярки

Нещодавно у Києво-Святошинському ЦСПР відбулось чергове засідання Робочої групи з розробки стратегії м. Боярка та навколишніх населених пунктів до 2025 року. Цю роботу активно супроводжує фахівець Київського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми ULEAD з Європою/ULEAD with Europe та Мінрегіону України Тетяна Тимошенко. Про це повідомляється на офіційному порталі м. Боярка.

За словами членів Робочої групи, це засідання було для багатьох із них особливо корисним та цікавим.

За результатами розробленого SWOT-аналізу та проведеного соціологічного опитування члени Робочої групи напрацювали чотири варіанти загального бачення майбутнього нашого міста.

Зокрема, Боярка бачиться як самодостатня громада, в якій мешканці та гості можуть реалізувати основні потреби: комфортно жити, гідно заробляти та відпочивати.

Була пропозиція створити в місті сучасний простір для розробки та реалізації інноваційних та SMART- технологій.

Враховуючи історичне минуле Боярки, пропонувалось розвивати місто як сучасний інноваційний медичний центр з можливостями санаторно-курортної реабілітації для людей і тварин.

Ще одне бачення майбутнього Боярки – це еко-місто.

У подальшому Робочій групі доведеться вибрати якийсь один шлях розвитку міста, щоб збудувати навколо нього усю стратегію.

Додамо, у ЦСПР розгорнуто виставку малюнків на тему: “Моє місто/село через 10 років”. Дитячі роботи на задану тему викладаються у Фейсбук-спільноті “Боярське земляцтво”, де можна проголосувати за кращий малюнок. Виставка оригіналів триватиме у ЦСПР до 15 грудня.

Подати роботи на конкурс можна до 14 грудня включно. А вже наступного дня заплановано нагородження переможців у двох номінаціях: “Найцікавіший малюнок” та “Найкраща ідея”. Спонсори призів – КП “Боярський інформаційний центр” та Крамничка творчих ідей “Арті”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.