У день Іловайської трагедії забудовник заклеїв борд із фото Героїв АТО

37E31BBD-5E7F-4D6F-9C92-6D8F3BD623A1

Сьогодні, в День пам’яті захисників України, приурочений до дати Іловайської трагедії, білборд із портретами загиблих воїнів, розташований біля залізничного переїзду в Ірпені, заклеїли рекламою компанії-забудовника «Strakhovskyi Group».

На щиті з написом «Ірпінь пам’ятає ціну Незалежності!», який знаходився тут іще вчора, були розміщені фото 16 воїнів із Приірпіння, що полягли на Сході України – Володимира Ринкуна, Миколи Личака, Олександра Давидчука, Сергія Шкарівського, Андрія Ольховського, Ільгара Багірова, В’ячеслава Кірічека, Олександра Єрощенка, Віталія Благовісного, Станіслава Деревянка, Василя Фіцкалинця, Василя Панасенка, Ігоря Халазія, Валерія Федана, Віктора Прохорчука та Сергія Бобра.

Тепер замість портретів героїв на щиті розміщені зображення будинків, зведених компанією «StrakhovskyiGroup», власником якої є депутат Ірпінської міської ради від ВО «Батьківщина» Андрій Страховський.   

«Цей білборд був світлою пам’яттю про наших загиблих захисників, наших чоловіків, синів, онуків. Ще вчора він був на місці, я проходила і його бачила. А вже сьогодні вранці замість їхніх портретів ми побачили рекламу від забудовника. Я вважаю що це дуже поганий вчинок, я це засуджую. Впевнена, що в цьому мене підтримають усі родини загиблих», – сказала Інна Бобер, вдова загиблого полковника Сергія Бобра.

F0B5FE63-890B-4568-A910-A186921254B4

Рішуче засудив вчинок забудовника Андрія Страховського і учасник АТО, волонтер і депутат Ірпінської міської ради Антон Головенко.

На своїй сторінці у Фейсбук Головенко написав: «На першому фото борд, який ми хотіли бачити до цієї трагічної дати – Дня пам‘яті захисників України. Дня, коли українські бійці виходили з іловайського оточення і у так званому «зеленому коридорі» потрапили до сумнозвісного «котла». Макет борду пам‘яті родин загиблих ми погоджували з родинами наших Героїв.

На другому фото – відображення того, як цю пам’ятну дату бачить забудовник та депутат Ірпінської міської ради від партії «Батьківщина» Андрій Страховський.

Я з повагою ставлюсь до місцевих підприємців, колег-депутатів та навіть деяких забудовників. Але жодне бажання отримати прибутки від будівельного бізнесу не повинно затьмарювати здоровий глузд та людське ставлення до пам‘яті загиблих Героїв. Так, тих вояків, які загинули, поки ви будували у приватному секторі будинки без ліфтів та відпочивали на островах… і розповідали про любов до Батьківщини, уникаючи повістки до військомату.

Я вимагаю поважати родини загиблих, які втратили своїх близьких і хочуть, щоб про це пам’ятали! Вимагаю поважати внесок громади в організацію патріотичних заходів в Ірпені та Приірпінні, адже ми разом з родинами загиблих та ветеранами розробляли дизайн борду, який ви заклеїли. Я особисто підбирав вислови, які повинні були достукатись до кожного і нагадати про ціну агресії… Не до всіх достукався. Можливо, не ті слова підібрав, а може, їх не можуть почути.

Прошу вибачення за цей інцидент у всіх родин загиблих ветеранів.

Вже найближчим часом Ірпінь знову нагадає всій громаді про своїх Героїв і своїх гЕРОЇВ».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.