Цьогоріч День міста – без святкових заходів

Святкові заходи до 122-ї річниці від заснування міста Ірпінь відкладаються у зв’язку із воєнним станом. Таке рішення було ухвалено членами виконавчого комітету  ІМР.

У бюджеті міста закладено кошти на святкування урочистої дати, яка зазвичай відзначалася третьої суботи вересня. Однак в умовах повномасштабної війни, є більш важливі потреби. Отже, прийнято рішення: заплановані на свято кошти підуть на підтримку Збройних сил України. . Зокрема, у міськраді планують закупити 10 дронів та виділити кошти на ремонт укриття в Ірпінському військовому шпиталі. Це питання буде винесене на наступну сесію ІМР.

Нагадаємо. Поява Ірпеня пов’язана із будівництвом залізниці Київ-Ковель. Згідно зі Статутом територіальної громади роком заснування міста вважається 1901 рік. У 1956 році селищу Ірпінь надається статус міста районного підпорядкування у складі Києво-Святошинського району. 24 березня 2022 року Указом Президента України з метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії Російської Федерації проти України адміністративному центру громади – місту Ірпінь присвоєно почесну відзнаку «Місто-герой України».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.