Тринадцятитомник Левка Лук’яненка зайняв почесне місце на полицях міської бібілотеки

Днями депутат Ірпінської міської ради Анастасія Попсуй передала до міської бібліотеки тринадцятитомник відомого українського дисидента, політика, письменника, Героя України Левка Лук’яненка “Шлях до відродження”. Цю працю Левко Григорович подарував Ірпеню під час відвідин міста напередодні 25-ої річниці Незалежності України. Про це повідомляє офіційний сайт Ірпіньради.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Варто зазначити, що Левко Григорович удостоївся Національної премії імені Тараса Шевченка саме за тринадцятитомник “Шлях до відродження”, де зiбранi його твори за останнi двадцять сiм рокiв.

Нагадаємо, що 21 серпня Левко Лук’яненко гостював в Ірпені. Разом з міським головою Володимиром Карплюком письменник відвідав кілька об’єктів, створених за останні півтора роки: парки “Центральний”, ім. В. Правика, “Покровський” і “Дубки”. Побував у реконструйованій дитячій поліклініці та новому міському стадіоні, Центрі надання адміністративних послуг “Прозорий офіс”, в офісі Муніципальної варти та на Алеї Героїв АТО.

“Для мене Ірпінь – це зразок, який я буду поширювати за будь-якої нагоди по всій Україні”, – наголосив Левко Лук’яненко.

14102665_617682431743821_1299898596096004566_n

Символічно, що рівно 25 років тому практично одразу після проголошення Акту про незалежність України Левко Лук’яненко приїздив в Ірпінь.

 «До самостійності йти важко. Скільки непердбачуваних ускладнень виникає на шляху. І ніколи дорога до свободи гладенькою не буває. На щастя, вона у нас мирна, без стрільби та крові”», – сказав тоді ірпінцям Лук’яненко.

2

Bookmark the permalink.

Comments are closed.