Псевдоактивісти – третя сторона будівельного ринку, – Петровець

14159068_10210001958276349_1892052258_nНа сьогодні псевдоактивісти є третьою негативною стороною між суб’єктами будівельного ринку. Про це сьогодні в ефірі програми “Споживчий кошик” радіо “Голос Києва” заявив голова правління Асоціації інвесторів житла Олег Петровець.

“Останнім часом поруч з двома суб’єктами у процесі будівництва і продажу житла – забудовника та інвестора з’явився третій суб’єкт – так звані активісти”, – каже Петровець.

За його словами, фактично це є такий собі брудний бізнес, коли під час будівництва багатоквартирного будинку, де у забудовника все добре з документами, із земельною ділянкою, з’являються кілька псевдоактивістів, які підбурюють людей, вводять громаду в оману, відбуваються гучні протести і  таким чином будівництво блокується. Але насправді ці люди потім приходять до забудовника і шляхом шантажу вимагають певну суму в обмін на розблокування будівництва.

“Раніше такі ситуації були поодинокі, проте на сьогодні в Києві та Київській області таке трапляється все частіше. Крім того, останнім часом до таких процесів підключаються політики-популісти та засоби масової інформації”, – зауважив голова Асоціації інвесторів.

Олег Петровець назвав таких псевдоактивістів ще одним фактором ризику для інвесторів житла. Адже вони створюють проблеми не тільки для забудовників, але і для простих людей, які, буває, продають останнє або заощаджують багато років поспіль, щоб вкласти у будівництво свого нового житла. А у результаті, через такий чорний бізнес, можуть залишитися біля розбитого корита.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.