Такої зливи в найближчі пару років ніхто не пам’ятає – ірпінці

Ще тиждень тому всі мріяли про дощ, аби посохлі рослини дещо перепочили, проте ніхто навіть подумати не міг, якого лиха нанесе така довгоочікувана подія. У ніч із 28 на 29 липня Ірпінь та вся Київщина відчули на собі потужну силу літньої негоди. Пориви вітру сягали 15-20 м/с. Протягом 12 годин випала майже місячна норма опадів.

У соцмережах місцеві “активісти” відразу ж почали винити адміністрацію Ірпеня, мовляв, зробили неякісний ремонт доріг і ливневу каналізацію. Нам вдалося здобути відео, де видно, як під час негоди ливнева каналізація працює наповну.

[/video]

Ірпінці кажуть, що такої зливи в найближчі пару років ніхто не пам’ятає. “Всі раптом стали експертами з містобудування  ̶  а те, що дорога в сотні метрів від річки плюс норма опадів для наших широт аномальна, щось ніхто не згадує. Я як архітектор можу пояснити  ̶  щоб такого не було при таких опадах,  дорогу треба було б піднімати мінімум на метр. Ці нещасні три км. Уявляєте, як це виглядало б? Така собі гірка, вгору-вниз, з двома калюжами на початку і в кінці, місто тоді теж би підняти не завадило б, щоб ось взагалі ніде калюж не було. І заради чого – аномальних опадів раз на рік? Або в два? Тому що такої зливи в найближчі пару років ніхто не пам’ятає”, ̶  зазначила на свої сторінці у фейсбук Анна Ландовскі.

Як відомо, 29 липня з самого ранку розпочалася робота по відкачуванню підтоплених об’єктів. “29 липня робота з відкачування підтоплених об’єктів в Ірпені стартувала о 4 ранку. На вулицях міста працювали три мотопомпи. У першу чергу сили зосередили на стратегічних об’єктах – це підземний перехід Укрзалізниці та центральні вулиці міста – Соборна, Університетська. Більшість ливневих каналізацій, які були збудовані під час нещодавніх реконструкцій вулиць пройшли випробування. Зараз працівники УЖКГ ліквідовують калюжі на прибудинкових територіях. ДСНС продовжують реагувати на приватні заявки мешканців”,  ̶  зазначив міський голова Ірпеня Володимир Карплюк.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.