Суд зобов’язав прокуратуру відкрити справу на Макеєву по дерибану стадіону

Суддя Ірпінського суду Світлана Оладько визнала бездіяльність Ірпінського відділу Києво-Святошинської прокуратури і зобов’язала бездіяльних прокурорів внести до ЄРДР заяву про злочини Макеєвої.

Про це кореспондентам “Правди Ірпеня” повідомили в Ірпінському суді.

Так, до Ірпінського міського суду надійшла скарга Ірпінської міської ради, згідно якої зазначено, що 21.08.2019 року Ірпінською міською радою до Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури було подано повідомлення про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Однак у порушення вимог ст. 214 КПК України відомості про вчинене кримінальне правопорушення не були внесені.

Саме тому ухвалою Ірпінського міського суду від 30 вересня 2019 року у справі № 367/7538/19 суд зобов’язав Ірпінський відділ Києво-Святошинської місцевої прокуратури внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України та розпочати досудове розслідування.

“Прокурор, який отримав заяву про вчинене кримінальне правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань протягом 24 годин після подання заяви, діючи як реєстратор відповідно до Положення про порядок ведення ЄРДР. Вказана норма закону захищає права заявника і направлена на реалізацію основних засад кримінального провадження”, – йдеться в ухвалі.

Нагадаємо, колишнього директора міського стадіону “Чемпіон” Анжелу Макеєву обвинувачують у зловживанні нею своїм службовим становищем, вчиненого з метою одержання неправомірної вигоди для самої себе особисто та в інтересах інших фізичних осіб.

Так, робочою групою виконавчого комітету ІМР проведено моніторинг фінансового стану “Чемпіону”, за результатами якого встановлено порушення Макеєвою ч. 2 ст. 364 Кримінального Кодексу України, а саме: виявлено недоліки та дефекти в будівлі, неналежний стан благоустрою території стадіону (розбиті ліхтарі, зламані ворота вхідної групи, стільці на трибунах тощо), виявлено майно, яке не обліковується на балансі закладу, виявлено активів на загальну суму 21 264 796,5 грн., однак списання з балансу зношеного майна, яке непридатне для подальшого використання, Макеєвою не проводилося тощо.

Анжела Макеєва була технічним кандидатом на виборах до парламенту по 95 округу. Її називали людиною екс-регіонала Наталії Семко та забудовника Антона Мирончука, який є найбільшим боржником зі сплати пайової участі до бюджету Ірпеня.

Відповідно до ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, вказані діяння караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.