“STARTUP IRPIN” для АТОвців: в Ірпені стартує конкурс бізнесових проектів

Учора в Ірпені оголосили Конкурс підприємницьких проектів для учасників АТО  “STARTUP IRPIN”. Про це повідомляє Ірпінська міська рада. 

Організаторами конкурсу є ГО “Ірпінська міська спілка воїнів-інвалідів АТО” у співпраці із ГС “Ірпінська Агенція Розвитку”, партнерами конкурсу стали інвестиційна компанія “Pro Capital Investment”, Перший діловий канал, Київський національний економічний університет імені В.Гетьмана”. Спонсор конкурсу  – ТОВ “Будфірма Синергія”.

Головною метою конкурсу є поліпшення життя ветеранів-учасників АТО шляхом підтримки їх підприємницької діяльності та відкриття ними власного бізнесу; забезпечення ефективної соціально-економічної адаптації та  формування сприятливих умов для розкриття ними підприємницького потенціалу і відкриття свого бізнесу з метою підвищення добробуту їх сімей та територіальної громади міст й країни в цілому, а також створення робочих місць майбутніми підприємцями для учасників АТО.

Під час проведення конкурсу кожен учасник отримає професійну консалтингову допомогу: в побудові бізнес-моделі, юридичних аспектах, бухгалтерському супроводі, основах оподаткування, маркетингу, виведення компанії на міжнародний рівень, створення торгової марки тощо.

Безповоротна грантова підтримка переможцям конкурсу надається на започаткування підприємницької діяльності та малого бізнесу. Подані на конкурс бізнес-плани мають демонструвати високий потенціал, довгострокові перспективи отримання прибутку та мати реалістичні ринкові показники, передбачати створення умов для зайнятості.

Умови участі в конкурсі:

  1. У конкурсі підприємницьких проектів на отримання безповоротної фінансової допомоги можуть брати участь виключно особи, які мають офіційний статус ветерана війни- учасника бойових дій та посвідчення сім’ї загиблого.
  2. Головною умовою для учасника конкурсу є створення інноваційного, актуального та прибуткового бізнесу.
  3. Участь може бути індивідуальною й командною.
  4. Кошти можуть бути використані, зокрема, на такі види діяльності в межах реалізації бізнес-проектів як купівля обладнання для виробництва товарів, оренду приміщень для виробництва товарів та надання послуг, забезпечення ресурсами для виробництва товарів та надання послуг, купівлю франшизи за договором комерційної концесії (франчайзингу) з відповідним обладнанням, придбання ліцензій та дозволів у разі, якщо цього потребує окремий вид підприємницької діяльності.
  5. Неприйнятними є витрати, пов’язані з підготовкою бізнес-плану для участі в конкурсі, сплатою боргів, відшкодуванням витрат, пов’язаних із коливанням валютного курсу, міжнародними відрядженнями, купівлею/орендою житлового приміщення, купівлею речей особистого вжитку,  участю у тренінг чи навчанні.
  6. Загальний розмір призового фонду конкурсу, що проводиться для підприємців-учасників АТО на реалізацію бізнес-проектів, буде становити 200 тисяч гривень та буде розподілений між трьома проектами-переможцями. Бюджет одного проекту має складати від 50 до 100 тис гривень.
  7. Наявність власного внеску в проекту не є обов’язковою умовою, проте може дати додаткові переваги при оцінці його експертною комісією.
  8. Цей перелік не є вичерпним та узгоджується в індивідуальному порядку із конкурсною комісією.
  9. Для участі у конкурсі бажаючі повинні подати:
  • заповнену реєстраційну заявку;
  • аплікаційну форму;
  • бізнес-план встановленої форми;
  • бюджет проекту.

Документи надаються учасникам після реєстрації за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeYBjCkrP6nIp9IJZ0JOEVQ6LfIHhRH0VtfEKrbEDGqKLqYRg/viewform

Періоди проведення  конкурсу:

07.06 – 31.06 – реєстрація учасників конкурсу, перший відбірковий етап;

01.07 – 31.08 – написання бізнес проектів, проведення консультацій з експертами та тренінги бізнес спрямування;

11.09 о 16.00 – дедлайн по здачі проекту, його реєстрація.

12.09 – 19.09 – розгляд експертною конкурсною комісією всіх проектів, визначення переможців;

22 вересня 2017 року –  офіційне оголошення результатів, урочисте нагородження переможців конкурсу.

Захід проводиться в Україні вперше за підтримки Ірпінського міського голови Володимира Карплюка.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.