Ірпінь налагоджує партнерство з американським Мілуокі

Керівництво міста Мілуокі (США) ініціювало налагодження партнерських стосунків з Ірпенем. Про це розповів ірпінський міський голова Володимир Карплюк.

“Прокоментую свою робочу поїздку до США. На неї не було витрачено ні копійки бюджетних коштів. Дуже приємно, що саме керівництво Мілуокі виступило ініціатором налагодження партнерських стосунків з Ірпенем. Невдовзі воно стане офіційним партнером і побратимом Ірпеня. Про це я писав ще у березні”, – наголосив Карплюк.

За словами мера, керівництво Мілуокі високо оцінило інтенсивний розвиток Ірпеня, сучасні підходи в управлінні містом, прозорість та відсутність корупції. “Наголошу, що процедура підписання офіційних угод про партнерство тут досить складна – у Мілуокі мають пройти громадські обговорення з цього приводу. Завтра ми зустрічаємося з українською діаспорою у Чикаго та Генеральним консулом України. Наше відрядження триватиме до 12 червня”, – заявив Карплюк.

Як відомо, вже третій день поспіль відбувається запланований ще півроку тому візит представників Ірпеня в американське місто Мілуокі, штат Вісконсин. Це потужне американське місто, де проживає понад 600 тис. населення.

За три дні представники Ірпеня познайомилися з керівництвом Мілуокі. Зокрема, з мером міста Томом Барретом обговорили перспективу співпраці наших міст та програму партнерства у напрямках медицини, освіти, житлово-комунального господарства, міської безпеки. Також вони побачили роботу мілуокського відділу пожежної охорони і адміністрації, відвідали лікарню Фродтет, місцевий медичний коледж, центральну міську бібліотеку, муніципальний завод сортування твердих побутових відходів.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.