Спортсмени Київщини вибороли 27 нагород на Чемпіонаті України з орієнтування

Команда Київської області взяла участь у Командному чемпіонаті України з орієнтування на лижах. Про це повідомляється на офіційній сторінці Ірпінської ДЮСШ у соцмережі. 

З 15 по 18 лютого на Сумщині відбувався Командний чемпіонат України з орієнтування на лижах. У змаганнях взяли участь 19 команд, які включали 187 спортсменів з 10 регіонів  країни. Збірна команда Київщини цього року була представлена одразу двома командами. До складу першої команди увійшли досвідчені та титуловані спортсмени, а друга команда стала своєрідним “випробувальним майданчиком” для юних та обдарованих орієнтувальників. Як відомо,  збірна команда Київської області зі спортивного орієнтування на 70% складається з учнів відділення спортивного орієнтування Ірпінської ДЮСШ. 

Програма змагань складалась з 3-х дистанцій: довгої, естафетної та спринтерської гонок. “В перший день були розіграні комплекти нагород на довгих дистанціях з масстарту. Як підсумок 12 нагород. 3 золотих (Тетяна Петруняк, Дмитро Набока, Юлія Трохимчук); 6 срібних (Анастасія Маглич, Ірина Матвеєва, Владислава Сєрікова, Ілля Машков, Дмитро Куцан); 3 бронзових (Артем Князєв-Шевчук, Кобець Світлана, Гичко Віталій). В цей день окремо потрібно зупинитись на виступі одного з лідерів нашої команди Майстра спорту України Віталія Гичка. Бронзова нагорода, яку він виборов для нашої команди дійсно на вагу золота. Адже на дистанції в 12 км він у запеклій боротьбі поступився лідерам вітчизняної збірної, які тиждень тому повернулись з чемпіонату Світу, лише 30 секундами.  Другий день подарував безліч напруження та приємних емоцій на естафетних дистанціях. Кошик нашої команди поповнили 5 нагород. З них 3 золоті (Ірина Матвеєва – Владислава Серікова – Тетяна Петруняк, Михайло Татарніков – Серафім Ковальчук – Данило Головач, Олег Мучак – Войтанік Денис – Поляниця Станіслав); 1 срібна (Артем Князєв-Шевчук – Ілля Машков – Тимофій Теремецький); 1 бронзова (Віталій Савчук – Ігор Гощенко– Дмитро Набока). Справжньою героїнею стала зовсім юна та обдарована Тетяна Петруняк, яка першою зі своїх ровесників в Україні виконала норматив 1-го дорослого розряду!”, – йдеться в повідомленні.


Третій день був коротким, але не менш  напруженим ніж інші. Спринтерська дистанція, де найменша помилка може бути фатальною, вимагала від спортсменів максимальної концентрації уваги та високих швидкостей. Вдалося це нашим спортсменам чи ні, судіть самі. Здобутками представників Київщини на спринтерській дистанції стали 10 нагород. З них 4 золоті (Тетяна Петруняк, Юлія Трохимчук, Набока Дмитро, Ілля Машков); 3 срібні (Анастасія Маглич, Олег Мучак, Дмитро Куцан); 3 бронзові (Данило Головач, Тимофій Теремецький, Денис Войтанік). 

Загалом представники нашої області вибороли 27 нагород (10 золотих, 10 срібних та 7 бронзових). Особливу увагу слід звернути на виступ Тетяни Петруняк, яка стала абсолютною чемпіонкою України, виборовши 3 золоті нагороди на трьох дистанціях.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.