Три ірпінські роки

Якось до мене звернулася ірпінська подружня пара. Одна їхня родичка виїхала в США і просила надіслати ірпінський путівник чи проспект. Я подарував їм кілька примірників звітів міської влади “2 роки відродження Ірпеня (листопад 2014 – грудень 2016)” і “3 роки відродження Ірпеня (листопад 2014 – вересень 2017)”. Видання багато ілюстровані кольоровими фото. На них ми бачимо сучасний Ірпінь і ірпінців. Зафіксовано те, що зроблено за останні три роки.

Ірпінський міський голова Володимир Карплюк зазначає: “Три роки поспіль Ірпінь не збавляє динаміки свого активного розвитку. За цей час бюджет розвитку міста зріс у 28 разів. Реалізовано понад 200 соціальних інфраструктурних проектів: з,явилися нові дороги, парки, дитячі садки, медичні заклади, спортивні об’єкти. Ірпінь став яскравим прикладом того, як у рамках децентралізації можна за короткий час навести лад у кожному місті України. Нам часто кажуть, що те, чим ми пишаємося, є логічним наслідком реформи місцевого самоврядування. Та ми переконані, що без викорінення корупційних схем, налагодження системи прозорого управління, без єдиних твердих правил для підприємців, без інтенсивної праці керівництва міста та великої підтримки громади – нічого цього не було б. Умови децентралізації – єдині для всіх, але Ірпінь, безперечно, вирізняється на фоні багатьох міст і містечок. І на цьому наголошують десятки делегацій з усієї України, гості з-за кордону, представники міжнародних компаній і фондів, з якими ми почали співпрацю».

 

Через деякий час вищезгадане подружжя зайшло знову в музей. Люди передали найкращі  заокеанські враження і попрохали ще кілька примірників звітів.

 

Анатолій Зборовський,

директор Ірпінського історико-краєзнавчого музею

Bookmark the permalink.

Comments are closed.