Спекотний серпень і заморозки у вересні: з’явився прогноз погоди до початку осені в Україні

Друга половина липня, а також серпень цього року в Україні очікуються спекотними й без опадів із похолоданням наприкінці серпня.

Такий прогноз озвучила на прес-конференції завідуюча відділом кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАНУ Вазіра Мартазінова.

“Загалом можна сказати, по всій території України слід очікувати спекотний та сухий серпень. Наприкінці серпня зайде холод, й наприкінці вересня – різке похолодання аж до заморозків”, – сказала вона.

Мартазінова зазначила, що наприкінці липня, приблизно з двадцятих чисел, у більшості областей України очікується підвищення температури повітря. У серпні температура в окремі дні може доходити до 30 градусів.

За словами експерта, наприкінці серпня також слід очікувати зниження температури повітря до 24-26 градусів, яка зберігатиметься протягом усього вересня. При цьому температурний режим може бути нестійким.

“Тобто наприкінці місяця (вересня – УНІАН) може бути похолодання, можливо навіть до заморозків”, – підкреслила Мартазінова.

Вона додала, що в Київській області опади можуть тривати до двадцятих чисел, після чого температура швидко підвищиться. Серпень і вересень очікуються сухими й теплими з невеликою кількістю опадів у окремі дні.

За даними Гідрометцентру, середня місячна температура в липні 2019 року очікується на рівні 20-24,5 градусів, що на 1,1-2,5 градуса вище від середніх багаторічних значень.

За матеріалами https://www.unian.ua/

Bookmark the permalink.

Comments are closed.