Спекотне літо: полегшення життя малюкам

Коли стоять спекотні дні, важко всім – і дорослим і дітям. Малюкам переносити спеку набагато важче аніж дорослим, бо в них лише формується система терморегуляції. Вони безахисні перед спекою і батькам потрібно полегшувати стан дітей.

Частіше пропонуй водичку

У спекотні дні немовлятам потрібно якомога частіше пропонувати груди і регулярно давати водичку. Давати її можна в проміжках між годуваннями. Якщо дитина буде відвертатися і відмовлятися пити, не наполягай. Зазвичай при грудному вигодовуванні діти не потребують додаткового пиття, але влітку, коли втрати рідини значні, пропонувати дитині воду важливо регулярно.

Не кутай дитину

Одягати малюка потрібно рівно настільки, щоб він не замерз. При температурі 20-23 ° C вистачить кофтинки з бавовни і повзунків. При 24-25 ° C досить легкого боді з відкритими ручками і ніжками. При 26 ° C і вище просто одягни на дитину трусики. Завжди влітку одягайте головний убір крихітці, використовуйте одяг з натуральних тканин та в спеку ні  в якому разі не вдягайте шкарпетки.

Чи потрібні підгузники?

Почервоніла попка крихітки і поява попрілостей красномовно покажуть тобі, що малюкові у них спекотно. Влітку в спекотну пору краще використовувати одноразові підгузники мінімально.  Краще дати можливість дитині полежати на пелюшці, а вночі використати підгузник.

Допоможе купання

Ще один перевірений спосіб допомогти дитині у спеку – прохолодна (25-30 ° С) ванна. Купати новонародженого можна до 5 разів на день без використання дитячих гелів і шампунів. Малюк спітнів і розчервонівся? Пора скупатися в освіжаючій водичці! ​​

Використовуй техніку

Кондиціонер – відмінна покупка, яка дозволяє легше переносити спеку. При його використанні потрібно дотримуватись деяких неважких правил:

  1. Чисти кондиціонер, щоб повітря очищалось, а не забруднювалось.
  2. Вмикай на комфортну потужність, тобто у кімнаті має бути не спектно.
  3. Перепад температур шкідливий для малюка, поступово знижуй температуру в кімнаті.

Що робити у транспорті?

Особливо часто діти перегріваються, якщо протягом тривалого часу перебувають у задушливому транспорті. Пам’ятай, на дитині має бути мінімум одягу (підгузник – виняток). З собою завжди бери пляшку з водою. Уважно стеж за малюком: за наявності ознак перегріву (плач, капризи, почервоніння обличчя, потіння) використовуй спрей із термальною водою. Побризгай на карапуза, так ти допоможеш дитині трохи охолодитися.

Дотримуйся цих простих пунктів і зроби комфортним перебування дитини в спеку!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.