Сьогодні в Ірпені відкрили меморіальну дошку Овсію Кухаруку

20 листопада, в Університеті державної фіскальної служби України відбулось відкриття меморіальної дошки Кухаруку Овсію Сергійовичу.

На заході були присутні ветерани навчального закладу, які працювали з Овсієм Сергійовичем, – Юрій Андрійович Горбачов, Еля Трохимівна Суханова тощо та випускники тих років Гаєвська Лариса Михайлівна, Бойко Людмила Миколаївна і т.д. Також серед присутніх ректор – Павло Пашко, студенти, курсанти і викладачі.

“Більше 20 років Овсій Сергійович був керівником, будував технікум, який розвивався і став університетом, в якому ви зараз можете вчитись, працювати. Ви – молоді студенти, думаєте, що все життя попереду, але з часом ви станете старшими. Зараз у вас є можливість повчитись у старшого покоління, адже ці люди можуть розповісти, як запобігти помилкам і правильно будувати своє життя. Овсій Сергійович закладав ці основи, він може бути прикладом, як будувати своє життя. Постійно нашу країну хотіли урізати в правах, але далі будувати країну будете ви. Хочеться, щоб ви жили в країні, яку ви любили і з якої не тікали. Я бажаю вам побудувати правильну, міцну, сильну країну, в якій ви будете жити з своєю сім’єю і тоді обов`язково хтось буде говорити про вас , як ми про Овсія Сергійовича”, – зазначив Пашко Павло Володимирович.

Овсій Кухарук народився у 1908 р. на Поділі і з самих юних літ працював в перших рядах будівництва нашої держави, а коли на нашу державу напала фашистська Німеччина, він пішов на фронт. Мужньо захищав Україну, його героїчні подвиги відзначені багатьма орденами і медалями. І коли у 1947 р. він мобілізувався з рядів Збройних сил, Овсій Кухарук приступив до роботи у навчальному закладі в Ірпені, який тоді був технікумом.

З 1947 р. до 1968 р. Кухарук О.С. не лише будував матеріальну базу, не лише відновив випуск спеціалістів, перш за все ми повинні пам’ятати, що він заклав фундамент навчального закладу, який сьогодні є Національним університетом державні фіскальної служби України.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.