Скейт парк, оpen air cinema та дитяча газета: які проекти було подано на “Громадський бюджет-2018”

У 2018 році на реалізацію в рамках міської цільової програми  “Громадський бюджет”  було подано 62 проекти. Про це кореспондентам “Правди Ірпеня” повідомив керуючий справами виконкому ІМР Дмитро Негреша.

Серед них є досить цікаві і варті уваги ініціативи. Зокрема, проект “Поділись добром”. Мешканці міста зможуть залишати в спеціальних контейнерах вживаний одяг, взуття, постільну білизну, іграшки тощо. Баки влаштовані таким чином, що речі потрапляють всередину, а назад їх так просто не витягнеш. Тобто вкрасти з контейнеру їх не вдасться. Речі з контейнерів забиратимуть волонтери з місцевих громадських організацій та відаватимуть їх нужденним.

Ще одна ініціатива – створення туристично – інформаційної карти Ірпеня. Проблема суспільства у цілому полягає в тому, що більшість людей не знають історії власного міста. Але треба не лише знати історичні зони міста, а й цінувати їх та берегти. Якщо знищити історично-культурні пам’ятки, то в другому поколінні втрачається пам’ять нації. Завдяки інноваційним технологіям, а саме дизайнерському QR- коду, буде створена “Туристично-інформаційна карта Ірпеня”. Використовуючи смартфони, можна одразу прочитати потрібну інформацію, яка буде розташована на туристичному сайті міста.

Також ірпінці пропонують створити окрему зону для активного відпочинку “Скейт парк”. Це місце для їзди на скейтах, самокатах, велосипедах сучасної молоді. Пропонується облаштувати асфальтним покриттям майданчик 30м на 15м. Та встановити 4-6 естакад, рамп та ін.

Ще одна ініціатива – забезпечення регулярного виходу першої в регіоні дитячо-юнацької газети Приірпіння “ЩоДенник”. Її готує редакційний колектив, що складається зі школярів та студентів. Газета охоплює різні сторони життя дітей, молоді й навчальних закладів краю та є практичним інструментом для профорієнтації майбутніх журналістів.

На думку представників громади, у міста варто також створити майданчик для вигулу домашніх улюбленців у кварталах зі щільною забудовою . Мешканці міста матимуть змогу щодня на прогулянках налагоджувати психологічний контакт зі своїми улюбленцями, що забезпечить їх соціалізованість і мінімізацію конфліктів, пов’язаних з вигулом та утриманням собак у кварталі зі щільною забудовою (проект “For dogs”).

Крім цього, ірпінці пропонують запровадити систематичний перегляд фільмів під відкритим небом у парку “Дубки” (проект “Оpen air cinema”).

Нагадаємо, що проекти, які отримають позитивну попередню оцінку, до 04 червня 2018 року будуть розміщені для голосування на офіційному сайті міської ради в розділі «Громадський бюджет» та в Центрі надання адміністративних послуг. Кожен мешканець міста Ірпеня віком від 16 років зможе проголосувати за один малий проект і за один великий, якійому сподобаються найбільше, зручним для себе способом: або в електронному вигляді на сайті міської ради, або у спеціально визначених пунктах для голосування шляхом заповнення друкованої версії бланку для голосування. 

Триватиме загальноміське голосування 9 календарних днів з 11 червня по 19 червня включно. За його результатами буде сформований відповідний рейтинг проектів. 

Проекти-переможці, які наберуть найбільшу кількість голосів, будуть втіленні у життя за рахунок коштів міського бюджету у наступному, 2019 році.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.