Скандального селищного голову Коцюбинського Ольгу Матюшину відсторонили від посади

7 березня на позачерговій сесії Коцюбинської селищної ради 8-го скликання депутатська більшість відсторонила Ольгу Матюшину від посади Коцюбинського селищного голови. Шляхом таємного голосування дві третини депутатів висловили Ользі Матюшиній недовіру громади Коцюбинського.

Позачергову сесію Коцюбинської селищної ради скликали самі ж депутати. Відповідне повідомлення було зареєстровано у канцелярії ради 6 березня. Ольга Матюшина знала, що планується засідання, однак ані вона, ні депутати, що її підтримують, на нього не з’явилися. Крім того, вона не опублікувала оголошення про сесію на сайті Коцюбинської селищної ради, доступ до якого є лише в неї та її оточення.

 “Ми зробили усе відкрито, як цього вимагає законодавство. Рівно за добу подали до канцелярії повідомлення про продовження позачергової сесії від 12 жовтня 2017 року. Тоді сесія була не закрита, адже не були розглянуті усі питання. Але Ольга Володимирівна вкотре проігнорувала депутатів і не з’явилася на засіданні”, – розповіла кореспондентам “Правди Ірпеня” депутат Коцюбинської селищної ради Катерина Ющенко.

Депутати зізналися, що причин для відсторонення Ольги Матюшиної з посади було чимало. Це численні факти порушення нею законодавства, катастрофічна ситуація у сфері житлово-комунального господарства Коцюбинського, блокування роботи селищної ради та виконкому, непрозорість фінансових питань тощо.

“На виборах я йшов у раду з так званою “командою Матюшиної”. Це правда. Тоді у неї було багато гарних обіцянок для селища і його мешканців. Вона обіцяла викорінити корупцію, відстоювати самостійність Коцюбинського, не дозволити зводити житлові комплекси без сплати пайової участі, зробити селище доглянутим і успішним. І що ми бачимо зараз? Сама вона є в епіцентрі корупції, маніпуляцій і брехні! Я хочу, щоб моє селище розвивалося, тому голосував за відсторонення Матюшиної. Селищною головою реально управляє чорна піарщиця Ірина Федорів, яка стала лауреатом журналістської премії “Унітаз року” та увійшла до п’ятірки  журналістів, які зганьбили честь своєї професії”, – каже депутат КСР Віктор Анісімов.

“Подивіться, що робиться у Коцюбинському останні два роки! Ольга Володимирівна одноосібно на власний розсуд управляє селищем і привела його до справжнього господарського колапсу. За цей час борг підконтрольного їй УЖКГ “Біличі” з 16 мільйонів зріс до 30 і змінилося 8 начальників! Рахунки селищної ради “завдяки” голові заблоковані, дороги не ремонтуються, теплотраси не ремонтуються, викрадено сотні тисяч на фіктивних ремонтах, селище зайшло в опалювальний сезон із кримінальними порушеннями. У нас навіть досі немає бюджету на 2018 рік! Доки можна було терпіти те, що реальне управління Коцюбинським здійснює скандальна екс-журналістка Ірина Федорів, яка руками Матюшиної довела Коцюбинське до колапсу”, – коментує ситуацію депутат КСР та член бюджетної комісії Людмила Узерчук.

На позачерговій сесії КСР були присутні мешканці селища, юристи, ЗМІ. Крім того, відбувалася відеофіксація процесу. “Рішення Коцюбинської селищної ради було прийнято відповідно до статті 79 ЗУ “Про місцеве самоврядування в Україні”. За відсторонення голови  проголосували 18 депутатів – це дві третини від загальної кількості, як цього й вимагає Закон. Голосування відбувалося таємно. Процедура була повністю дотримана”, – зазначає юрист Руслан Савенко.

Рішенням депутатської більшості виконувати обов’язки Коцюбинського селищного голови до обрання нового очільника селища буде депутат КСР Микола Єременко, який 12 жовтня 2017 року на позачерговій сесії був обраний секретарем селищної ради. Інформація про нового керівника Коцюбинського уже внесена до Єдиного держреєстру  Міністерства юстиції України.

Нагадаємо, що це вже друга каденція депутатів селищної ради висловлюють Ользі Матюшиній недовіру. Вперше депутати КСР 7-го скликання відсторонили її від посади 9 квітня 2016 року. Тоді через незаконне рішення ВРУ у селищі провели позачергові вибори, а Матюшина поновилася на посаді.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.