Школярі з Вишневого побували у Верховній Раді України

Нещодавно для учнів Вишнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4  відбулась екскурсія до єдиного законодавчого органу держави – Верховної Ради України. Під час екскурсії учасники мали змогу ознайомитися з історією будівництва та реконструкції будівлі Верховної Ради України.

Зокрема дізналися про те, що споруда парламенту в Україні побудована 1939 року за проектом архітектора В.Г. Заболотного, а з 25 липня 1939 року у будинку Верховної Ради України по вулиці М.Грушевського, 5 відбуваються засідання українського парламенту. Під час Німецько-радянської війни будинку було завдано значних пошкоджень, тому в процесі реконструкції у 1948-1952 роках за проектом В.Заболотного до головної споруди було добудовано триповерхову північно-західну частину для службових приміщень, що має в плані напівкільцеву замкнуту форму з внутрішнім подвір’ям.

Діти мали можливість спостерігати за пленарним засіданням парламенту і подивитись, як працюють депутати. Екскурсія була досить цікавою, пізнавальною і залишила море позитивних вражень.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.