Чому скандальний “Льоша Зіна” підтримував одіозну Ольгу Матюшину?

Скандальновідомий власник інтернет-провадера “Бест” Олексій Зіневич підтримував медійно екс-голову Коцюбинського Ольгу Матюшину. Інформаційна агенція “Погляд”, власником якої є Зіневич, постійно позитивно висвітлювала її діяльність. Зокрема, екс-голова давала інтерв’ю щодо важливості приєднання селища до Києва, участі у проекті “Нові лідери”, поновлення на посаді голови тощо. 

Крім цього, від Зіневича Матюшина отримала й суттєву організаційну підтримку. Як відомо, юрист Зіневича – Роман Шестопалов – допоміг Матюшиній передати хабар Миколі Єременку і Євгенію Мельничуку. Нагадаємо, вони вимагали і отримали неправомірну вигоду у розмірі 200 000 грн.

Вся справа знову зводиться до грошей. Зіневич підтримував Матюшину, оскільки вона дозволяла працівникам провайдера “Бест” ламати дахи будинків у Коцюбинському та знищувати стіни будинків для прокладення кабелів.

Читайте також: Чим запам’ятався для Ірпеня Олексій Зіневич: погляд ззаду

Також власника  “Бесту” вважають причетним до незаконного “кешового” фінансування “діяльності” депутата Ірпіньради Лаврентія Кухайлешвілі.

Нагадаємо, компанія інтернет-провайдер “Бест” завдала Ірпеню мільйонних збитків. Місто втратило мільйони гривень у результаті недобросовісної експлуатації компанією “Бест” житлового фонду. Пошкоджено сотні дахів і несучих стін будинків,  покрівель і капітальних стін ліфтових приміщень. Пошкоджені електричні щитки і дахи, що призвело до затікання дощу і руйнування будівель. Доповнюють сумну  статистику десятки знищених ремонтів під’їздів, виламаних дверей і зірваних замків. Найбільше від такої безгосподарності провайдера постраждав центр Ірпеня.

Реальне ставлення Зіневича до свого бізнесу і до людей яскраво характеризує переписка, яку виставив в інтернет один із користувачів Facebook. В ній Олексій Зіневич (Алекс Бест) нецензурно висловлюється щодо необхідності придбати необхідну за нормативами довжину кабеля для підключення споживачів,  називаючи їх “селюками”, і відмовляється  це робити, мотивуючи свої дії тим, що він не благодійник: “ми що благодійники щастя селюкам там  нести за мої гроші”, – пише він.

Зневага і цинізм у спілкуванні з людьми для Зіневича справа звична. Відомий український блогер і телеведучий Володимир Петров, який живе у Бучі і змушений користуватися послугами монополіста, був шокований тим, що бізнесмен побажав своєму клієнту захворіти на рак. Це збурило багатьох користувачів і стало причиною масового відключення від провайдера.

Читайте також: Користувачі провайдера “Бест” скаржаться на низьку якість інтернету

Олексія Зіневича та його компанію неодноразово звинувачували у безпідставному порушенні прав споживачів. Так, у 2015 році до Антимонопольного комітету України звернувся клієнт “Бесту” Костянтин Коверзнєв з проханням відреагувати на протиправні дії монополіста. За прямою вказівкою Зіневича цьому споживачеві не надавалися інтернет-послуги, незважаючи на те, що він сплатив за них наперед.

З “Бестом” пов’язаний скандал і зі “зливом” даних абонентів. У 2014 році провайдер передав базу телефонних номерів абонентів передвиборчому штабу Анатолія Федорука. Тоді ж абонентам почали телефонувати невідомі та агітували на його підтримку. У жовтні 2016 року, коли прокуратура почала активно займатися земельними справами в Бучі, користувачі провайдера отримували СМС-запрошення на віче на підтримку Федорука. А у липні цього року ситуація з незаконним використанням персональних даних повторилася. На телефони абонентів “Бесту” розсилалися запрошення на організовані Зіневичем акції.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.