Що таке Херес і як його правильно пити

Херес — це алкоголь, що виготовляється з білого винограду. Напій створюють шляхом витримки за системою «солера», коли продукція роками зберігається в бочках за кімнатної температури. Частину зрілого алкоголю розливають по пляшках, а потім додають до бочки з молодим напоєм. Це дозволяє назвати Херес одночасно і зрілим, і молодим кріпленим вином. 

Правила подачі та вживання Хересу

Для вживання напою використовують келихи тюльпановидної форми. За відсутності такого посуду застосовують звичайні фужери для вина. Температура, за якої подається вино Херес, залежить від його типу та може дорівнювати 5–16°С. Сухі варіанти смакують охолодженими, солодкі — більш теплими. Потрібно уважно вивчити рекомендації виробника, перш ніж розміщувати алкоголь у холодильнику. Херес характеризується насиченим ароматом та тонким смаком. Його міцність становить 13–21%, що робить напій оптимальним для вживання протягом вечора. Пити таке вино потрібно маленькими ковтками для кращого розкриття смакових якостей.

Вдалі закуски

Найкращими закусками для напою є маслини та оливки. Поєднання хересу з такою їжею забезпечує легке посилення гіркоти. Також можна подати тартинки, які змастили часником, томатною пастою та оливковою олією. У Великій Британії найкращі ресторани подають до напою супи з овочів та консоме. Комбінація гарячої їжі та холодного вина забезпечує гармонійне розкриття смаку. Спочатку переважають нотки алкоголю, а потім вони поєднуються зі смаком їжі, виступаючи одним альянсом. Добре алкоголь поєднується зі спаржею. Така комбінація особливо актуальна для ресторанів у Франції та є верхом витонченості. Крім того, можна комбінувати вино з устрицями, чорною ікрою — алкоголь чудово підкреслить смакові якості морепродуктів.

Найкращий коктейль з Хересом

Херес часто п’ють у чистому вигляді, доповнюючи одними лише закусками. Проте він може бути й складовою коктейлів. Інші алкогольні та безалкогольні напої дозволяють збалансувати та розбавити багатогранний смак кріпленого вина. Наприклад, можна приготувати мікс «48 крапель». Для цього знадобляться:

  1. по 30 мл горілки, лимончелло, Хересу;
  2. цедра апельсина;
  3. крижані кубики.

Весь алкоголь та лід додаються до шейкеру, ретельно перемішуються та переливаються через стрейнер в охолоджений келих. Для прикраси використовується цедра апельсина. Купити усі складові коктейлю можна на сайті maudau.com.ua, де представлений великий асортимент алкоголю. Херес відкриває по-справжньому широкі можливості. З ним можна готувати не лише напої, але й страви — соуси, маринади, десерти, м’ясо. Завдяки цьому алкоголь є універсальним.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.