Проїзд між Ірпенем і сусідніми містами подорожчав

264321

Відсьогодні автобусні поїздки між Ірпенем і сусідніми містами подорожчали. Ціни зросли на 1–3 грн.

Зокрема, на маршрутах №392, 379 і 420, які курсують між Ірпенем і станцією метро «Академмістечко» в Києві, міжміський проїзд став дорожчим на 3 грн і тепер коштує 20 грн. На стільки ж підросла вартість користування автобусом №400, яким ірпінці добираються до метро «Святошин». Ціна поїздки на маршруті №395, що сполучає Ірпінь і столичну Оболонь – 23 грн (була 20 грн).

Зросли тарифи й на пасажирські перевезення між населеними пунктами Приірпіння. Зокрема, маршрутки №3 і №18 (Ірпінь – Буча) подорожчали з 9 до 10 грн, №20 (Ірпінь – Гостомель) – із 7 до 10 грн.

Як зазначив директор ТОВ «Ірпінське АТП 13250» Олександр Лабунський, нинішній тариф ще у 2017 р. був погоджений робочою групою з вивчення питання обґрунтованості збільшення тарифів на перевезення пасажирів автоперевізниками Київської області (до цієї групи входили представники обласної влади, місцевих рад, перевізників і громадських організацій) та затверджений головою облдержадміністрації. «Деякі перевізники стали їздити за цим тарифом відразу. Ми ж поставили найдешевшу ціну в Київській області. І аж тепер, коли виникли економічні труднощі, пов’язані з карантином, підняли вартість проїзду на той зазор – близько 20% – який у нас залишався», – зазначив Олександр Лабунський.

За його словами, серед причин, які змусили переглянути ціни – вимушений простій навесні 2020 р., зменшення пасажиропотоку приблизно вдвічі (під час карантину користуватися маршрутками стало значно менше людей; крім того, перевозити пасажирів тепер можна лише на місцях для сидіння), подорожчання дизельного пального на 5 грн і газу – на 3 грн, а також підвищення мінімальної зарплати.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.