Про що йшлося на засіданні Ірпінського міськвиконкому

В Ірпені починається весняне пожвавлення ремонтів комунальних об’єктів під відкритим небом. Про це, серед іншого, йшлося на засіданні виконавчого комітету Ірпінської міської ради 12 березня – цього разу під головуванням першого заступника мера Олександра Маркушина. У цьому ж контексті вирішували, де й на який період будуть перекривати дорожній рух.

ЕХ, ДОРОГИ

Розглядали питання про перекриття проїзної частини ірпінських вулиць Соборної, Матросова й Пушкінської. Причина – комунальне підприємство “Ірпіньводоканал” починає новий етап заміни водопровідних і каналізаційних мереж.                   

“На вулиці Матросова минулого й позаминулого року за кошти обласного бюджету міняли центральний колектор, через який ідуть стоки з Ірпеня, Бучі, Ворзеля та Гостомеля. В цьому році область грошей не дає, і ми вирішили цю ділянку доробити за кошти міста. Потім буде зроблене нове асфальтне покриття. А по вулиці Пушкінській перед тим, як міняти асфальт, відбудеться заміна водопровідної мережі”, – розповів Олександр Маркушин.

У результаті члени виконкому проголосували за надання дозволу “Ірпіньводоканалу” на перекриття проїзду: по вул. Соборній у районі перехрестя з вул. Матросова – на три доби; по вул. Матросова в районі перехрестя з Соборною – на місяць; по вул. Пушкінській – від Університетської до Лермонтова – на два місяці. Після цього певний час займе асфальтування. Роботи розпочнуться, коли дозволить погода.

Ремонтуватимуть не лише інженерні мережі та дороги, а й будівлі: зокрема, на засіданні затвердили проектно-кошторисну документацію ремонтних робіт у двох школах, підготовлену на розгляд міськвиконкому комунальним підприємством “Ірпіньжитлоінвестбуд”. Так, в Ірпінській спеціалізований загальноосвітній школі художнього профілю №1, яка носить ім’я Антона Макаренка, проведуть капітальний ремонт фасаду – утеплення з частковою заміною вікон. А в спеціалізованій школі №2 з поглибленим вивченням економіки та права заплановано, окрім утеплення фасаду, капітальний ремонт вимощення та цоколю з частковою заміною вікон і дверей та ще й реконструкцію їдальні.

Крім того, на пропозицію комунального підприємства “УЖКГ “Ірпінь” затвердили кошторисну документацію капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення по вул. Пушкінській – із заміною світильників і проводів, а також капремонту ліфта в другому під’їзді будинку №121 на вул. Северинівській. Питання актуальне, підтвердила керівник відділу економіки міськради Світлана Демченко – за її словами, зношеність комунального житлового фонду перевищує 40%. “Усі можливі зусилля ми спрямовуємо на те, щоб відновлювати житло, ліфти, мережі й т. ін.”, – зазначила вона.

Під час обговорення підсумків виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Ірпінського регіону, про які доповіла Світлана Демченко, “зачепили” ще одну “дорожню” тему – розвантаження вулиць Ірпеня в години пік та, зокрема, відведення за межі міста транзитного транспортного потоку.   

“Ми поставили на день на всіх в’їздах в Ірпінь людей і зробили такий підрахунок: 40% автомобілів не ірпінські, вони їдуть транзитом. У цьому році ми подали обласній владі проекти будівництва двох об’їзних доріг біля Ірпеня. Будемо дивитися, як проголосує депутатський корпус”, – зазначив Олександр Маркушин.

БУКВА КОДЕКСУ

На засіданні міськвиконкому йшлося не лише про впорядковану їзду, а й про цивілізоване паркування. Було вирішено залишити в силі постанову адміністративної комісії при виконкомі про призначення одній громадянці штрафу за наїзд на пандус. Стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає за такі вчинки штраф від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Адмінкомісія обрали середину – 50 неоподатковуваних мінімумів (850 грн).     

“У місті зроблено багато місць для паркування. Не можна паркуватися на перехрестях, на пішохідних переходах, не можна заїжджати на пандуси. Ми повинні привчати до цього людей, і за такі порушення будемо штрафувати”, – наголосив перший заступник міського голови.       

За дотриманням сусідньої – 154-ї – статті Кодексу України про адмінправопорушення відтепер стежитиме відділ “Служба захисту та лікування тварин”, нещодавно створений у складі комунального підприємства “Контроль благоустрою міста”. Працівникам відділу виконком надав повноваження складати протоколи при порушеннях правил утримання котів і собак.

ГРОШІ ТА ДІТИ

Члени виконкому схвалили проект рішення про внесення деяких змін до місцевого бюджету. Зокрема, з бюджету селища Гостомель передається субвенція в сумі 10 тис. грн управлінню праці та соціального захисту населення Ірпінської міськради – компенсація за комунальні послуги для учасників АТО. За поданням управління охорони здоров’я та центральної міської лікарні залишки минулорічної медичної субвенції спрямовуються на придбання лікарняного обладнання: функціональних ліжок, аналізатора, електрокардіографа, дефібрилятора. Крім того, за двома заявами буде виплачена компенсація за послугу “Муніципальна няня”, запроваджену урядом для молодих батьків з початку поточного року. Сума такого відшкодування становить 1626 грн.

Проте не в усіх дитинство безхмарне – вже традиційно на засіданні міськвиконкому надавали статус дитини, що постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Цього разу його отримали 11 дітей. Ще двом неповнолітнім надали статус дитини-сироти. І затвердили висновок про доцільність позбавлення одного подружжя батьківських прав.

Загалом виконком міської ради розглянув понад півсотні питань.


Володимир КОРЧИНСЬКИЙ

Bookmark the permalink.

Comments are closed.