Позиція прокуратури насправді нікчемна – Плешко

Звинувачення прокурорів у невиконанні робіт або у завищенні цін на роботи в Ірпені є цинічними. Про це кореспондентам “Правди Ірпеня” заявив голова фракції “Нові обличчя” в Ірпінській міській раді Максим Плешко.

“Останнім часом представники прокуратури області під час прес-конференцій активно поширюють  наклепницьку  інформацію про крадіжки та зловживання в Ірпінській  міській раді. При цьому нещодавно сказано, що заступник міського голови Дмитро Христюк уникає контакту з працівниками прокуратури та переховується. Тому сьогодні наша команда приїхала під Київську обласну прокуратуру  і принесла Дмитру Чибісову, очільнику прокуратури області  понад 100 табличок з назвами вже реалізованих соціальних проектів по місту. А це – парки,  сквери, відремонтовані вулиці, поліклініки, світлофори, дитячі та спортивні майданчики, стадіон.  До кожної таблички ми принесли пронумеровані  папки, де опис проекту, його кошторис та експертиза. Також сьогодні під прокуратуру ми принесли ксерокс, щоб працівники могли спокійно зробити всі необхідні копії документів і більше не влаштовували маски-шоу в Ірпінській міській раді та показово не їздили до Ірпеня з озброєними охоронцями, щоб вилучити 30 документів. Беріть, копіюйте…”, – розповів Максим Плешко.

Як відомо, сьогодні, 22 серпня,  о 9 ранку під стінами Київської обласної  прокуратури активісти Ірпеня разом з міським головою Володимиром Карплюком та заступником Дмитром Христюком  провели акцію протесту з вимогою зупинити політичний тиск на місто. Це була попереджувальна акція, в якій взяло участь менше 100 чоловік.

“Ми хочемо привернути увагу до цинізму обласної прокуратури, адже їх заробітна плата – це сплачені податки від реалізації успішних проектів, саме таких, які сьогодні реалізуються в Ірпені. А вони (прокуратура) звинувачують нас або у невиконанні робіт або у завищені цін. До речі, саме в у Ірпені кошториси на виконання робіт є найнижчими по Україні. А те, що соціальні проекти реалізовані, можна побачити на власні очі… Досвід Ірпеня потрібно переймати, а нас постійно переслідують! Ми вимагаємо припинити тиск на Ірпінь,тиск на громаду, працівників мерії, підрядників, яких два роки постійно залякують. Вдумайтесь, з цей час вилучено понад 30000 документів та оргтехніку… це нормально?”, – каже Плешко.

На думку депутата, позиція прокуратури насправді нікчемна. “Для того, щоб когось звинувачувати, потрібно довести у суді. Сьогодні, коли до прокуратури зайшов Володимир Карплюк  зі своїм заступником Дмитром Христюком,  який нібито переховувався, то спочатку їх взагалі не пускали, а  згодом, працівники прокуратури відмовилися вручати підозру і запросили Дмитра Христюка вже на 28 серпня. До речі, журналістів, які були акредитовані теж не пустили. Ніхто з прокуратури не вийшов до Ірпінської громади і нічого не пояснив”, – обурився Максим Плешко.

Він вважає, що дії прокуратури є замовними. “Ми розуміємо, що за чиєюсь вказівкою працівники прокуратури отримали команду розчистити електоральне поле під вибори до Верховної Ради України. Ми розуміємо, що, Ірпінь для багатьох не лише успішне, але фінансово  цікаве місто, тому різними підозрами та інформаційними блокадами намагаються дискредитувати команду “Нові Обличчя”, але ми не здамося! Прикро, що стереотипні крикуни та  радикали для української прокуратури не страшні. Для них є загрозою команда, яка вміє ефективно працювати і неодноразова це довела”, – підсумував Плешко.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.