Карплюк: припиніть тиск, інакше до прокуратури вийде вся громада Ірпеня

Сьогодні жителі Ірпеня та місцеві громадські активісти прийшли до прокуратури Київської області з вимогою зупинити політичний тиск на громаду Ірпеня та Ірпінську міську раду.

Громада принесла під прокуратуру перелік проектів, які реалізовані в Ірпені. Працівникам прокуратури було запропоновано на спеціально принесеному ксероксі зробити копії усіх проектів, кошторисів та експертиз по об’єктах Ірпеня, проте жоден працівник прокуратури цього не зробив.

“Очолювана Вами прокуратура та інші правоохоронні органи за вашими вказівками за два останні роки надіслали до Ірпінської міської ради понад 650 запитів з вимогою негайно, “на вчора” надати ту чи іншу інформацію. Фактично, 70% працівників міськради займається опрацюванням ваших запитів. За цей час юрвідділ міськради та залучені мною правозахисники взяли участь у сотнях засідань у понад 400 судових справах. Шість разів місто пережило “маски-шоу” з автоматниками. За цей час із міської ради прокуратура області та поліція вилучили понад 30 000 службових документів та оргтехніку”, – зазначив Ірпінський міський голова Володимир Карплюк.

Мешканці Ірпеня розцінюють такі дії прокуратури як рейдерську атаку на Ірпінь та виконання політичного замовлення, адже за два з половиною роки Ірпінь показав найбільшу динаміку розвитку міста з-поміж усіх міст Київщини та й всієї України.

У звязку з цим, громада вимагає:
1. Зупинити політичний тиск на громаду Ірпеня та Ірпінську міську ради;

2. Розпочати розслідування по кримінальних провадженнях, які були порушені за ініціативою активістів партії “Нові обличчя” та Ірпінською міською радою;

3. Перевірити використання проплачених проваджень для політичного тиску на Ірпінську міську владу.

“У разі, якщо ви не зупините використання прокуратури для політичного тиску на Ірпінську громаду, громада буде змушена вдатися до більш рішучих кроків”,-запевнив мер.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.