Поліцейські Ірпеня спростували фейки щодо карантину

В Україні, зокрема і в Ірпені зафіксовано різке збільшення випадків розповсюдження різноманітних чуток та неправдивої інформації у зв’язку із введенням у державі режиму карантину. Працівники Ірпінського відділу поліції ГУНП в Київській області розповіли про фейки щодо коронавірусної інфекції.

Поліцейські наголошують, що ті, хто розповсюджує фейки у таких умовах, мають на меті поширення паніки та дестабілізацію ситуації.

Наразі поширювали такі фейки: про розпилення вночі дезінфікуючих засобів із гелікоптерів над спальними районами великих міст; про заборону прогулянок із дітьми вулицями Києва під загрозою адміністративної та кримінальної відповідальності.

Поліцейські просять критично ставитись до чуток і повідомляти Департамент кіберполіції про їх поширення за електронною адресою: [email protected] та за телефоном – 0442900110. За розповсюдження неправдивої інформації особи понесуть відповідальність.

До слова, громадянам варто використовувати офіційні повідомлення органів влади. З питань, що стосуються порядку організації карантинних заходів та відповідальності за їх порушення, офіційна інформація буде розповсюджуватися виключно офіційними каналами через Інтернет-портали Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства внутрішніх справ.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.