На Київщині ввели режим надзвичайної ситуації

На території Київської області введено режим надзвичайної ситуації у зв’язку з епідемією коронавірусу. Таке рішення було ухвалене на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної ситуації. Про це повідомило інформагентство ITV.

Проаналізувавши епідемічну ситуацію на території Київської області, спричинену вірусом COVID-19, у комісії вирішили класифікувати її, як “Медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня” та тимчасово ввести на території Київської області режим надзвичайної ситуації.

Керівником робіт з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня призначили Олега Торкунова, заступника голови КОДА. Керівником штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації призначили Максима Іонова, директора Департаменту охорони здоров’я КОДА.

«В умовах, коли треба максимально зосередитись на боротьбі з коронавірусом, на обласному рівні вживаємо всіх заходів. Передовсім таких, що стосуються підтримки медичних працівників, матеріально-технічного забезпечення лікарень та інформаційного забезпечення населення», – наголосив тимчасовий голова Київської ОДА Василь Володін.

За його словами, вже працює гаряча лінія в департаменті охорони здоров’я КОДА. За телефоном: 0456-31-00-46 лікарі-консультанти надають необхідну інформацію про коронавірус та про допомогу при підозрі на COVID-19.

«Важливо, щоб люди усвідомили небезпеку захворювання, сумлінно дотримувалися правил безпеки та зберігали спокій»,- додає Василь Володін.

Нагадаємо, режим надзвичайної ситуації – стан на окремій адміністративній території, коли порушено умови нормальної життєдіяльності людей. Відрізняється від надзвичайного стану відсутністю обмежень конституційних прав громадян. Раніше надзвичайний стан вже було запроваджено у Чернівецькій і Житомирській областях, де були зафіксовані перші смерті від коронавірусу.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.