Пластуни виховуватимуть молодь в Ірпені

Пласт – українська скаутська організація, що сприяє всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на засадах християнської моралі.

Для досягнення виховних цілей Пласт застосовує власну унікальну методику виховання, основні принципи якої полягають у навчанні через гру та працю, гуртковій системі самоорганізації, заохоченні ініціативи і самоврядування, пізнанні природи, підтримці зацікавлень і здібностей дітей та молоді.

Умовний поділ членів Пласту передбачає 4 вікові категорії: новаки (6-12 років), юнаки (12-18 років), старші пластуни (18-35 років) та пластуні-сеніори (від 35 років). Виховна та адміністративна праця в Пласті здійснюється виключно на волонтерських засадах. Уже з 18 років старші пластуни навчають на своєму прикладі молодших членів організації!

Зараз Пласт — це потужна патріотична сила, до якої належать більше 10 тисяч осіб з Україні, а також  тисячі і тисячі членів у Австралії, Аргентині, Великобританії, Канаді, Німеччині, Польщі, Словаччині та США.

Нещодавно пластуни звернулися до Ірпінської міської ради у пошуках підтримки функціонування осередку в місті Ірпінь.

Керуючий справами виконкому Максим Плешко запевнив пластунів, що міська рада надасть всебічну організаційну допомогу та знайде приміщення для проведення щотижневих зборів: «Ми розуміємо, що патріотичне виховання для молоді надзвичайно важливе. Інвестування в розвиток молоді – це інвестування в наше майбутнє».

З нетерпінням чекаємо!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.