Письменники пропонували реконструювати свій Будинок творчості в Ірпені ще 2 роки тому

Письменники ще 2 роки тому пропонували модель оновлення території Будинку творчості письменників. Зокрема, про це йдеться в листі, який надіслав нам в редакцію голова Київської обласної організації Національної спілки письменників України Анатолій Гай. 

“Мої міркування як голови Київської обласної організації НСПУ, яка налічує 56 членів, щодо співпраці з Ірпінською владою були офіційно направлені новообраному голові  НСПУ  ще 27.11.2014 року”, – написав Гай. 

Зокрема, письменники пропонували розробити спільну концепцію щодо реконструкції будівель Будинку письменників і паркової зони, оновлення парку і упорядкування його території, створення зони активного відпочинку для реабілітаційників, письменників і  жителів та гостей Ірпеня. 

Як відомо, ці плани почали реалізовуватись. Нещодавно Національна спілка письменників України підписала договір про співпрацю з Ірпінською міською радою, за яким вже цього року розпочнеться реконструкція Будинку творчості письменників.

Фото Володимира Шилова

За задумом міського голови Володимира Карплюка, будинок Спілки письменників має перетворитися на літературно-туристичну принаду Ірпеня. “ Хочу наголосити, що територія Будинку письменників не може бути забудована, бо це історична частина міста. Дозвіл на це ми ніколи не дамо”, – підкреслив мер.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.