Перелік продуктів, які шкідливі для вагітних

Для того щоб ваш малюк народився здоровим, в першу чергу потрібно відмовитися від шкідливої їжі. У список шкідливих речовин входить перелік, який рекомендує, які продукти заборонено їсти вагітним.

Спиртне. Всі напої, які містять алкоголь, повністю заборонені. Навіть у малих кількостях алкоголь шкідливий, тому що він витісняє з крові кисень, який необхідний для розвитку дитини.

Суші або будь-яка НЕ доготована риба. Такі продукти можуть викликати кишкові інфекції і спровокувати 

викидень або привести до аномалій у майбутньої дитини.

Морепродукти. Ці продукти небезпечні тим, що в моря й океани щодня скидаються тонни сміття, таким чином, ця риба може в собі містити отруйні речовини.

Сире молоко або необроблені молочні продукти. Від цього продукту можна заразитися бруціллезом. Ця хвороба може викликати мимовільний аборт, народження мертвих дітей або вроджені хвороби у дітей. Небезпечними є сири, такі як фета, бринза, сири з пліснявою.

Гриби. Маються на увазі гриби, які ви збираєте в лісі або купуєте на ринках. Безпечними є печериці або гливи з магазинів.

Покупні соки. Такими соками можна легко отруїтися, краще робіть свіжовичавлені соки вдома, і випивати їх потрібно протягом пари хвилин.

Соління, консервації та копченості. Вживання таких продуктів може привести до ботулізму, захворюванню, яке вражає ЦНС.

Сирі курячі та перепелині яйця. Від них можна заразитися різними кишковими інфекціями, наприклад сальмонельоз.

Вода з-під крана. Воду обов’язково кип’ятіть.

Кофеїн. У чаях, каві і шоколаді міститься кофеїн, який діє на організм як наркотик. Від таких продуктів краще відмовитися, щоб знизити ризик викидня або передчасних пологів.

Бережіть себе!

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.