Пам’ятаємо полеглих афганців та вшановуємо їх подвиг

На честь 27-річчя виведення військ з Афганістану пройшли урочистий мітинг та покладання квітів у Бучі. Біля пам’ятника полеглим воїнам-афганцям та АТО зібралися представники громади, родичі полеглих героїв, товариші по службі, громада. Багато зворушливих слів було сказано на честь звитяжців неоголошених війн.

Афганістан — це молодість, дружба й взаємодопомога. Щороку ми згадуємо наших загиблих товаришів, — говорить афганець Юрій Ткачов, молодший сержант запасу.

Віра Олійник приходить до меморіалу щороку. Вона — мати героя Юрія Олександровича Олійника, який загинув 30 років тому. Зараз Віру Михайлівну супроводжують 6 онуків і правнук. Усі члени родини пам’ятають загиблого героя і шанують його доблесний вчинок.

— Спілка ветеранів Афганістану протягом усіх цих років нас усіляко підтримує, в будь-якому питанні допомагає, — каже Віра Михайлівна.

Теплі слова прозвучали і від представників адміністрації Бучі та Ірпеня.

Ірпінський міський голова Володимир Карплюк у промові подякував воїнам-інтернаціоналістам за їх подвиг і побажав здоров’я, благополуччя і мирного неба.

Пам’ять героїв ушанували хвилиною мовчання та потрійними збройовими залпами.

— Загиблі воїни стали ангелами-охоронцями живих захисників Вітчизни. Ми вдячні їм за їх подвиг, пам’ять про них вічно житиме в наших серцях, — сказав Костянтин Кукушкін, заступник голови Ірпінської регіональної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та учасників АТО.

Катерина Цибуліна

Bookmark the permalink.

Comments are closed.