Ольга Олійнич – королева Ірпіньзеленбуду

Довідка: Ольга Романівна Олійнич – народилася 26 червня 1961 року на Вінниччині, закінчила Київський національний торгівельно-економічний університет за спеціальністю економіст, керівник КП «Ірпіньзеленбуд», заміжня, має двох дітей та двоє внуків.

Ви вже 2 роки займаєте посаду керівника КП «Ірпіньзеленбуд». А як починалася Ваша кар’єра в Ірпені, Ви ж з Вінниччині?

О.О.: У 1975 році я разом із батьками переїхала до Ірпеня. З 1983 року працювала за фахом, потім була керуючою справами в Ірпінській міській раді, потім секретарем ради. У 2010 році стала депутатом. Наш депутатський корпус придбав 30 метровий автогідропідіймач для робіт у місті і мені запропонували цю посаду.

Чим взагалі займається КП «Ірпіньзеленбуд»?

О.О.: Роботи дуже багато. Основне завдання – це ліквідація аварійних сухостоїв та звичайно озеленення міста і догляд за рослинами. Вирощуємо в теплицях різні квіти: чорнобривці, бегонію, сальвію, алісію, та багато інших. Що не можемо виростити самі – закуповуємо. Засіваємо і висаджуємо газони.

Розкажіть детальніше про «долину тюльпанів».

О.О.: Ми закупили 14 000  тисяч різнокольорових голландських тюльпанів за власний кошт підприємства. Дуже хочемо залишити про себе таку чудову зелену пам’ятку.

Вже вирішено, де вона буде?

О.О.: Ще ні, мені надійшло багато пропозицій: у парках, біля шкіл, але все ж таки вирішувати не мені. Особисто я хотіла б зробити клумбу біля водоканалу, на в’їзді у місто.

Крім тюльпанів, щось планується найближчим часом висаджуватись?

О.О.: Скоро ми отримаємо 250 000 тисяч гривень, які відведені нам новим законом від 29 вересня 2015 року і будемо висаджувати молоді дерева.

Розкажіть цікавий факт про вашу роботу, який мало хто знає.

О.О. КП «Ірпіньзеленбуд» виконувало роботи з благоустрою багатьох територій у Києві. Нас часто запрошують. Прикладом роботи є клумба біля Київськоно національного економічного університету.

Що до Вашої депутатської діяльності: від якої партії Ви балотуєтесь і чому взагалі вирішили стати депутатом?

О.О.: Я балотуюсь у депутати до Ірпінської міської ради від партії «Солідарність жінок України». Я є її головою в Ірпені. Головним нашим завданням було і буде піднесення статусу жінки у суспільстві та політиці. За ініціативи нашої партії Верховна Рада України прийняла закон, що зобов’язує будь-яку партію мати не менше 30% членів протилежної статі. Знаєте, раніше бути депутатом в Ірпені дуже складно. Надто багато сутичок і протиріч було між депутатським корпусом. Тільки з приходом Володимира Карплюка на посаду мера вдалося досягти єдності переконань, єдиного напрямку і мети. Тому я і балотуюсь, бо знаю чого хочу і головне знаю, що мені в цьому допоможуть – на всі корисні справи для міста є підтримка міського голови.

І чого б Вам хотілося? Є ідеї корисні для міста?

О.О.: Я знаю, що крім існуючих парків будуть облагороджуватись ще дві зони: парк «Перемога» та місце між вулицею Пушкінська та вулицею Університетська. У мене, як у керівника КП «Ірпіньзеленбуд»  є величезне бажання, щоб усі парки передали нам на підпорядкування. Я б з неймовірним задоволенням повністю займалася цими територіями, щоб наше місто було справді гарним, зеленим із чистим свіжим повітрям.

Які, на Вашу думку, існують проблеми у місті?

О.О.: Основна проблема – досягнення нашими соснами вікової межі у 60 років! Навіть при не дуже сильному вітрі вони становлять велику загрозу для електромережі та будинків. Почався просто якийсь шалений деревопад! Потрібно ліквідувати усі такі дерева, а на їх місце обов’язково висадити нові! Необхідно зберегти статус Ірпеня, як зеленого курортного міста Київщини. Буду я на посаді чи ні, але я можу сказати точно: я буду висаджувати дерева! Потрібно проводити акції з озеленення міста, долучати молодь і дітей і припинити нарешті нещадну вирубку дерев при забудові! Місту просто необхідно зобов’язати кожного забудовника висадити ту ж кількість дерев, а то і більше, що вони винищують, розпочинаючи будівництво! Це величезна шкода місту!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.