Офіцера рф судитимуть за розстріл мирного мешканця Ірпеня

Військовослужбовця росії, який тероризував місцевих мешканців в Ірпені та застрелив цивільного чоловіка, судитимуть. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

У березні 2022 року командир 31 окремої десантно-штурмової бригади разом з іншими російськими військовим проводили рейди на окупованій частині Ірпеня. Вони намагалися виявити патріотично налаштованих мешканців.

«Вони жорстоко, образливо та принизливо ставилися до цивільних громадян України, які не брали участі у бойових діях. Таким чином окупанти намагалися виявляти патріотично налаштованих жителів», — зазначають в Офісі Генерального прокурора.

Під час одного з таких рейдів, 25 березня, вони зайшли у житловий комплекс «Зелений будинок на Мечникова». Там одній із мешканок обвинувачений вирвав частину волосся та вдарив прикладом по обличчю, вибивши їй зуби. Іншого мешканця ЖК, який не мав при собі документів, застрелив.

«У зв’язку з відсутністю у чоловіка документів, командир відвів його за будинок до дитячого майданчику та вистрілив потерпілому у голову з автоматичної зброї», — розповідають слідчі.

Наступного ранку тіло чоловіка знайшли його сусіди та поховали у парку поруч.

Офіцера російської армії, який вчинив ці злочини, судитимуть за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. Справу вже скерували до суду.

Нагадаємо, наприкінці березня слідчі Національної поліції України завершили досудове розслідування щодо єфрейтора збройних сил рф, який знущався над цивільними мешканцями Ірпеня. Окупант постане перед судом.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.