Нові правила надання субсидій

З 1 травня 2018 року діють нові правила надання субсидії на житлово-комунальні послуги. Відповідно до п.9 Положення про  порядок призначення житлових субсидій затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 року № 329   розрахунок субсидії  проводиться на всіх членів домогосподарства (сім’ю). До складу   домогосподарства  включаються особи, які зареєстровані (прописані), а  також   враховуються доходи членів  сім’ї особи із складу  домогосподарства  у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства, на яке надається субсидія.

Згідно з ст.3 Сімейного кодексу України визначено, що  подружжя вважається сім’єю і тоді, коли дружина та чоловік  у зв’язку з навчанням, роботою, лікування, необхідністю  догляду за батьками, дітьми та з інших поважних причин не проживають спільно.

Враховуючи вищевказане,  звертаємо увагу, що у декларації про  доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, необхідно зазначати чоловіка або дружину  навіть у тому разі, коли  зареєстроване (фактичне) місце проживання їх відмінне від  адреси  на яку надається субсидія.

Управління праці та соціального захисту населення Ірпінської міської ради

Bookmark the permalink.

Comments are closed.