Несанкціонованого скиду каналізації в озеро СМУ не виявлено

Комісія не виявила факт несанкціонованого скиду каналізації у річку Бучанка, яка наповнює озеро в Ірпені – в народі “озеро СМУ”. Про це повідомив “Правді Ірпеня” голова фракції “Нові обличчя” в Ірпінській міській раді Максим Плешко.

Як відомо, два дні тому, на сторінку КП “Контроль благоустрою міста” надійшло повідомлення про те, що судячи з неприємного запаху, в районі озера СМУ проходить незаконний злив каналізації.

13957429_10209821068914228_1142637073_n

“Того ж дня на місце виїжджала комісія у складі начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій, оборонної та мобілізаційної роботи Олександра Костюка та начальника КП “Ірпіньводоканал” Олександра Маркушина і провела детальне дослідження. Комісія не виявила там скиду каналізації. Але як з’ясувалося, вище по течії річки в районі села Михайлівка-Рубежівка, де розташований великий садовий центр, опустили шлюзи, щоб затримати воду. Таким чином руху води у Бучанці практично немає. Тому за спекотної погоди стояча вода подекуди по руслі річки фактично зігнила”, – розповів Максим Плешко.

Наразі Ірпінська міська рада уже звернулася до обласного управління водних ресурсів з проханням підняти шлюзи та пустити воду по Бучанці. Очікується відповідь.

“Дякую уважним мешканцям Ірпеня! Якщо хтось десь помітив факт несанкціонованого скиду каналізації обов’язково повідомляйте у відділу з питань надзвичайних ситуацій, оборонної та мобілізаційної роботи – 61-362 або телефонуйте у Муніципальну варту – 60-400”, – нагадав Плешко.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.