Не дозволяйте ЖЕКам порушувати закон!

Якщо у ЖЕКу вам не видають потрібну довідку, не знімають з реєстрації, мотивуючи наявністю комунальних боргів, чи вимагають спочатку принести квитанцію про поточну оплату комунальних послуг, — це неправомірні дії. Юристи пояснюють, що посадові особи комунальних підприємств так порушують кілька законів відразу: Конституцію України (стаття 32), закони «Про звернення громадян», «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» та інші.

Вплинути на комунальників інколи допомагає вимога дати письмову відмову у видачі документа. Або для захисту своїх прав можна звертатися до прокуратури. Щоб обстояти свої інтереси перед комунальниками, люди також звертаються по допомогу на урядову «гарячу лінію».

До речі, Закон «Про допомогу сім’ям з дітьми» передбачає відповідальність підприємств, установ та організації за шкоду, заподіяну сім’ям з дітьми або державі через несвоєчасну видачу документів чи внесення недостовірних даних.

Довідки про склад сім’ї, які видають нині паспортисти при ЖЕКах, необхідні громадянам зокрема для призначення багатьох соціальних виплат і пільг. Невидача або несвоєчасна видача таких документів значно ускладнює цей процес.

0-800-507-309 — Урядова «гаряча лінія» працює цілодобово.

Веб-сайт Урядового контактного центру www.ukc.gov.ua

Джерело: http://ukurier.gov.ua/

n-JKH2

Bookmark the permalink.

Comments are closed.