Наші в Литві, або як влада Ірпеня переймає балтійський досвід

Місто-побратим із Литви запросило делегацію з Ірпеня взяти участь у відзначенні Дня району Алітус. Керуючий справами виконкому Максим Плешко на днях повернувся звідти і розповім журналістам про свої 5 вражень від Литви:

1. На урочистостях були представлені делегації з Польщі, Грузії та Білорусі та Косово. Всі вболівають за Україну. Дуже відчувається їхня підтримка. Не тільки в політичному плані ми союзники – на рівні простих людей ми – брати. Тільки разом ми вистоїмо в сучасній загрозі з боку путінської Росії.

2. Литва відновлює призов. 6 років його не було в державі. Але сама агітаційна робота проходить красиво, нам, безумовно, є чому повчитися. Наприклад, на ярмарку стояла палатка, де пригощали польовою кухнею і безкоштовно роздавали газетку та яскраві агітаційні матеріали. Виявилося, що це громадська військово-патріотична організація, яка фінансується з міського бюджету і проводить таку діяльність. Вважаю, що нам необхідно створити таку організацію в Ірпені, бо існують певні проблеми з військово-патріотичною роботою у школах, ВНЗ та інших закладах.

3. Литва таки дуже малесенька. Мер Алітуса на ярмарку підходив до кожної палатки – це були представники різних сіл з його району, пив з ними чарку, спілкувався, приділяв увагу. Все – дуже компактно і локально. Коли повертаєшся додому, то відразу помічаєш нашу масштабність та потужність у порівнянні з ними.

4. Росію бояться і не люблять. Це наш з ними спільний історичний ворог.

5. 6 липня Литва відзначала День державності. Для громадян цієї країни свято є приводом … відпочити – зачинені магазини та музеї, на вулицях столиці немає машин.

Міста-побратими – це міста, з якими Ірпінь підписав угоду про економічну, інформаційну та культурну співпрацю. До речі, крім Алітуса, у нас є угоди з Борна (Німеччина), Піш (Польща), Мцхета (Грузія), Баку (Азербайджан), Молодечно (Білорусь) та інші. Представників міст-побратимів буде запрошено на День міста до нас.

aTvLd8uCnx0

GERYpXqrqM0

gRq1MN9Y5ys

UAp_tUwCeME

dgW-I0iiT5A

 

 

OpBlYgJscCw

 

W-lIopXlvrU

 

tuHpuzu07L0

Bookmark the permalink.

Comments are closed.