Найважливіше — безпека ірпінців у зимову негоду

Наш сьогоднішній співрозмовник — Сергій Скрипник, директор Комунального підприємства «Управління житлово-комунального господарства «Ірпінь»». На каверзні питання «Правди Ірпеня» він відповів добродушно і зі знанням справи.

— Як підприємство переживає зиму 2015-2016?

У робочому порядку. Падає сніг — чистимо. Але сьогодні, як ви бачите, йде дощ, є проблеми зі зливовими каналізаціями. Боремося зараз з підтопленням, викачуємо воду, намагаємося навести порядок. У людей багато скарг, зокрема,що великі калюжі стоять, — їх, відповідно, відкачуємо по мірі можливостей. Зима на сьогодні не закінчена — чекаємо продовження її «сюрпризів».

— У вас з’явилася нова одиниця техніки. Ви задоволені її роботою?

— Нове завжди працює добре. Піскотрус ми купили минулого року, тепер нам стало набагато легше чистити місто, тому що 3 одиниці техніки — це краще ніж 2. Адже ми обслуговуємо не тільки Ірпінь, а й Гостомель. Купили ще й маленький трактор зі щіткою з відвалом, який чистить тротуари від снігу та піску.

— Скільки піску й соляної домішки було заготовлено на цей рік?

— Більше 2 тисяч тонн. Але при цьому майже 2/3 за грудень-січень витратили. Погодні умови і заморозки вночі — все це додаткові витрати матеріалів.

 — Розкажіть про колектив, адже зовсім нещодавно відбулося об’єднання трьох структур в одну.

— Так, колектив у нас великий. На сьогодні — 222 людини. Це і ділянка санітарної чистки та благоустрою, і транспортна дільниця, двірники, сантехніки, електрики, ліфтери. Після злиття трьох підприємств в одне наш колектив збільшився. Працює він добре, але ми постійно намагаємося мотивувати працювати краще. Місто розвивається і ми хочемо, щоб наші послуги були належно виконані.

— Під час недавнього розгулу негоди на кого припало найбільше навантаження? Як працював колектив?

— Увесь персонал, особливо транспортна дільниця, працював понаднормово —і по 12, і по 15 годин. Там, де немає можливості працювати технікою — працювали вручну. Всі двірники були задіяні.

— Ви вводите нововведення у роботу підприємства?

— На техніку ставимо систему стеження, щоб знати куди поїхала і чим зайнята. Хочемо запровадити інновації для комп’ютерної техніки, але це поки в перспективі. Істотну економію вже відчуваємо, — близько 20 %.

— Нині ведуться обговорення з модернізації благоустрою міста. Що, на Ваш погляд, найбільш важливе?

— Підтримка будь-якими засобами чистоти у місті. А ще міра відповідальності підприємців… Необхідно підтримувати прилеглу територію в чистоті й порядку. Силами нашого підприємства вичистити все місто фізично неможливо, але в інтересах усіх містян підприємці мають особливо допомагати.

— Чи багато у вас боржників?

— Не можна сказати що багато, але є. Зарплати підвищуються рідше, ніж комунальні платежі. Ми завжди з розумінням ставимося до людей, що потрапили в складну економічну ситуацію. Є у нас і хронічні боржники. До них ми вживаємо особливі заходи впливу. Це — судові тяжби. Послуги ми надаємо, а вони повинні оплачуватися. В основному з грошей, які надійшли, ми платимо заробітну плату співробітникам.

 — На кожному підприємстві є свої проблеми. Який ваш найбільший головний біль?

— Застарілий житловий фонд, техніка — це все величезні витрати.

 — Ви — керівник великого міського підприємства. Про що Ви мрієте?

— Щоб наше підприємство було більш прибутковим. Мрію, щоб люди ставилися до міста, в якому вони живуть, з належними повагою і любов’ю, не смітили, прибирали за собою. Ми хочемо, я у будь-якому разі, щоб працівники отримували гідну заробітну плату і було мирне небо над головою.

— Пішла тенденція будувати плани на поточний рік і озвучувати їх. Який Ваш мегаплан на цей рік?

— Мегаплан — підняти на гідний рівень застарілий житловий фонд. Це — і утеплення і ремонт дахів, ліфтів, а все це — капітальні види витрат. Тому нам потрібен певний фінансовий ресурс.

— Ви відчуваєте вдячність жителів Ірпеня?

— Звичайно. Є різні випадки. Є багато позитивних моментів. У нашій роботі активно допомагає депутатський корпус. Ми проводимо спільно з ними ремонти в під’їздах і даху, вікна ставимо. Люди за це вдячні. А ще двірники наші добре працюють. Навіть приходять листи подяки.

Катерина Цибуліна

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.